Ziua Marinei Române. Forţele Navale Române, în Portul Cernavodă

Două bastimente din componenţa Flotilei Fluviale vor acosta miercuri după-amiază la Cernavodă pentru a participa la Ziua Porţilor Deschise în Portul Cernavodă, eveniment organizat în contextul serbării Zilei Marinei Române.

Astăzi, începând cu ora 16,00, cetăţenii oraşului sunt aşteptaţi în Portul Cernavodă pentru a vizita navele din componenţa Flotilei Fluviale şi pentru a se familiariza cu specificul carierei de marinar militar, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise.

Cele două bastimente ce vor acosta în Portul Cernavodă - Monitorul Fluvial (MF) 46 - Ion C. Brătianu şi Vedeta Blindată (VB) 180 - Rovine-, au plecat marţi din Portul Militar Brăila, navigând în amonte, până la Cernavodă. Joi, cele două nave vor tranzita Canalul Dunăre - Marea Neagră până în Portul Militar Constanţa, pentru a participa la Ziua Porţilor Deschise, de aici, urmând să intre în componenţa dispozitivului de defilare în cadrul Exerciţiului FNR 18.10, organizat cu prilejul Zilei Marinei Române.

Monitorul Fluvial 46 Ion C. Brătianu a fost lansat la apă în anul 1994, la Drobeta Turnu Severin, şi este comandant de căpitanul Alin Chiriac, având la bord un echipaj alcătuit din 60 de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi marinari.

Vedeta Blindată 180 - Rovine, comandată de căpitanul Marin Barbu, a fost construită în anul 1989, la Şantierul Naval Mangalia, şi are la bord un echipaj format din 40 de marinari militari. Nava a făcut parte din programul special de modernizare a propulsiei, în carere au fost incluse cinci vedete din aceeaşi clasă, fiind dotată în prezent cu trei motoare noi tip DOOSAN şi două generatoare diesel Volvo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel