FORD recheamă în service TREI MILIOANE de mașini

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ford Motor Co va fi nevoită să recheme la service trei milioane de vehicule.

Administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat marţi că va cere Ford Motor Co să recheme la service trei milioane de vehicule pentru a înlocui airbag-urile defecte produse de grupul nipon Takata, care pot exploda, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

NHTSA a respins încercarea celui de-al doilea producător auto american de a evita rechemarea la service. Ford are acum la dispoziţie 30 de zile pentru a prezenta măsuri de notificare a proprietarilor maşinilor afectate şi pentru a rezolva problemele, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului. O rechemare la service de asemenea magnitudine va fi probabil costisitoare pentru Ford, apreciază analiştii.

Vehicule afectate

Conform NHTSA, sunt afectate modelele Ranger, Fusion şi Edge din anii 2006 - 2012, precum şi anumite tipuri de vehicule aparţinând brandurilor Lincoln şi Mercury. În plus, Administraţia americană pentru siguranţa traficului a cerut rechemarea la service a aproximativ 5.800 de maşini de la Mazda Motor Corp din anii 2006 - 2012, respingând de asemenea încercarea producătorului auto nipon de a evita repararea vehiculelor.

Airbag-urile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbag-urile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel