Fondurile europene, condiționate de statul de drept. Ce vrea Iohannis

Klaus Iohannis a fost întrebat, la conferința de presă de la Palatul Cotroceni, dacă România susține condiționarea acordării de bani de menținerea statului de drept.

Vizavi de raportul care analizează situația statului de drept, libertatea de presei și alte astfel de aspecte în toate statele membre, Iohannis a arătat că apreciază apariția sa. 

„Dați-mi voie să vă spun că apreciez apariția acestui raport, este primul care analizează situația aceasta în toate statele membre ale UE. România susține de multă vreme că de așa ceva avem nevoie în loc de MCV, care discriminează România și Bulgaria. Este foarte bine că în acest raport, lucrurile sunt spuse așa cum le vedem și noi. Despre legile justiției se spune exact cum vedem și noi. Lucrurile sunt foarte bune. În aceeași măsură, se reiau unele chestiuni care au apărut și în MCV, iar aceste lucruri vor fi regăsite în proiectele prezentate în această seară de ministrul Justiției. Se va intra într-o dezbatere amplă publică, nu ca PSD, care le-a făcut într-o cămăruță”, a declarat Klaus Iohannis. 

În continuare, președintele României a mai susținut că „acest fel de raport este util fiindcă putem să ne dăm seama unde în UE este nevoie de mai multă acțiune. Suntem de acord. Am fost explicit de acord cu condiționarea acordării fondurilor de respectarea statului de drept. În România, sunt hotărâți pentru a respecta statul de drept”.

Deci da, sunt de acord ca fondurile europene să fie condiționate de respectarea statului de drept. Cum se poate face acest lucru? Prin analiză, studiu și în final vot. Inițiativele unor alte state membre de a înființa institute prefer să nu le comentez”, a încheiat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel