Fondurile europene, BLOCATE de acțiunea lui Iohannis. Rovana Plumb: Impact DIRECT

Loredana Brumă / 09 Martie 2019 / 11:18 Salveaza PDF Comentarii
Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb a vorbit la Antena 3 despre cât de important este să se aprobe bugetul de stat. Potrivit ministrului Fondurilor Europene, ceea ce se întâmplă în acest moment afectează fondurile europene. 

"Neaprobarea bugetului consolidat, are impact direct asupra absorbțiilor fondurilor europene. Tot ceea ce se plătește pe proiectele finanțate pe proiectele europene, sunt asigurate de stat, urmând ca apoi să fie solicitate sumele la rambursare de la Uniunea Europeană.

Ce se întâmplă acum crează un blocaj în ceea ce priveste plăţile pe care trebuie să le facem pentru beneficiari", a explicat Rovana Plumb, la Antena 3.

Scandalul pe buget 

 

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019. Şeful statului precizează în cererea sa că, separat de motivele de neconstituţionalitate, legea se impune a fi reexaminată întrucât alocarea resurselor bugetare este, "pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate".

De altfel, după atacul lui Iohannis, PSD a răspuns imediat. Reprezentanții social-democrați susţin că preşedintele Klaus Iohannis "nu înţelege economie", "nu ştie să citească un buget", dar blochează actuala guvernare, "în loc să îşi ceară scuze" după ce Curtea Constituţională i-a respins sesizarea împotriva Legii bugetului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26