Fifor: Bază pentru militarii răniți, la Băile Herculane. Proiect

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat vineri că MApN va avea, în doi ani, o nouă bază pentru recuperarea militarilor răniţi în teatrele de operaţii, prin reabilitarea şi reintroducerea în sistemul medical militar a unui imobil din staţiunea Băile Herculane. 

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vizitat vineri un imobil deţinut de MApN în Centrul istoric al oraşului Băile Herculane, judeţul Caraş Severin, în vederea evaluării şi identificării soluţiilor tehnice care să permită reabilitarea clădirii şi reintroducerea ei în sistemul medical militar. 

Potrivit unui comunicat al MApN, în prezent pentru acest proiect este realizată documentaţia tehnică, iar pentru anul 2018 au fost planificate fonduri atât pentru consolidare, cât şi pentru reabilitare, urmând ca imobilul să fie destinat refacerii capacităţii de muncă a personalului care a participat la acţiuni militare în teatrele de operaţii, a personalului în activitate şi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere. 

"Cândva, hotelul de la Herculane, denumit şi Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansată pentru militarii români. Ţin mult la acest proiect şi, de aceea, îmi doresc să fie demarat la începutul anului viitor. Astfel, în doi ani vom avea o nouă bază pentru recuperarea militarilor răniţi în teatrele de operaţii, dar şi o bijuterie arhitectonică recuperată şi repusă în circuit", a spus ministrul Mihai Fifor. 

Cu acest prilej, a fost prezentat şi stadiul proiectului de modernizare a Sanatoriului de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală "Dr. Dimitrie Cantemir" din Bălţăteşti, judeţul Neamţ, aflat în administrarea MApN şi destinat recuperării medicale a personalului militar şi civil şi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere. 

În prezent, la Bălţăteşti se derulează un proiect de investiţie - consolidare şi reparaţie capitală pentru trei pavilioane, care are termen de finalizare anul 2019, iar până la sfârşitul acestui an vor fi terminate şi recepţionate lucrări de reparaţii curente la alte două pavilioane ale sanatoriului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel