Fiecare bucureştean dă anual Bisericii 120 de lei şi şpagă de 724 de lei - SONDAJ

Bucureștenii care au dat șpagă în ultimul an s-au dublat față de anul trecut.  În total, 65 de milioane de euro s-au dus pe șpagă în ultimul an. Iar la Biserică locuitorii au lăsat 18 milioane de euro, conform datelor sondajului „Cartografierea socială a Bucureștiului”, realizat de Departamentul de Sociologie al SNSPA.

La nivelul corupţiei manifestat prin darea de mită, prin comparaţie cu anul trecut înregistrăm dublarea procentelor celor care declară că au oferit sume între 100-2000 de ron ca mită, de la 7% din total respondenţi în 2010 la 15% in 2011. Prin urmare se constată o creştere a comportamentului de dare de mită în special pe segmentul superior al sumelor acordate. Pe fondul disponibilităţii pentru devianţă, subliniată anterior, comportamentul înregistrat in graficul alăturat poate fi explicat şi prin faptul că oamenii au o mai mare disponibilitate de a vorbi despre acest lucru.

Dacă extrapolăm suma declarată la nivelul populaţiei Bucureştiului atunci suma minimă dată ca şpagă (nu luăm în calcul decât procentul de 25 % din eşantion care au recunoscut că au dat şpagă anul trecut) suma este undeva între 64 şi 67 milioane Euro. Această sumă reflectă exclusiv mica corupţie din Bucureşti, fiind vorba doar de sumele relativ mici date ca şpagă. Cea mai mare sumă contabilizată a fost de 4800 Euro într-un an.

Citeşte şi:

Procentul celor care declară că nu au oferit nimic a crescut de la 3% la 12%. Toate aceste creşteri procentuale vin pe fondul creşterii disponibilităţii populaţiei de a aborda acest subiect, procentul celor care nu răspund la această întrebare fiind in scădere, de la 67% in 2010, la 34% în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel