Fetiță luată cu mascaţii și târâtă pentru adopție în SUA. Rareș Bogdan a răbufnit în direct: ''Mi-au dat lacrimile. Este o brută. Nu îi e rușine?''

Rares Bogdan
Rares Bogdan

Rareș Bogdan a comentat, în direct, la România TV, cazul minorei luată cu mascații pentru a fi trimisă în adopție și târătă de procuroarea care se ocupa de caz.

Știți care este avantajul nostru în democrație? Faptul că putem comenta orice, chiar și o decizie nedreaptă a unui judecător. Ceea ce am văzut eu este cea mai dură imagine văzută în ultimul timp și nu am putut privi până la capăt. Mi-au dat lacrimile. Eu am băiețel de 8 ani și în câteva ore voi fi tatăl unei fetițe. Nu se poate așa ceva. Informațiile care apar sunt cutremurătoare.

Nu înțeleg de ce directorul Protecției Copilului  din Mehedinți nu scoate niciun cuvânt până la această oră, de ce tace pe acest subiect. 

Este de o gravitate absolută. Am văzut declarația tatălui fetiței, cel care o crește de 7 ani de zile. Deci după 7 ani poți să te numești tată. Acea fetiță care strigă: mamă, mamă nu mă lăsa, a spus Rareș Bogdan, în cadrul emisiunii Violetei Romanescu, de la România TV.

După ce procuroarea care a târât fetița a avut prima reacție, europarlamentarul a rămas șocat de cuvintele Mariei Pițurcă.

Este o brută. Nu are nicio legătură cu calitatea de om. Nu îi este rușine să vorbească în halul ăsta? Dacă am ajuns să ne vindem copiii....Sunt zeci de mii de copii care trăiesc pe străzi, care adorm seara fără mângâierea părinților, a adăugat Rareș Bogdan după ce procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât fetița, a avut prima reacție pentru România TV.

 ”Fetița a fost prezentată la medicina legală, i s-a acordat consiliere psihologică și se află la părinți. La părinții adoptivi. La părinții care figurează în certificatul de naștere al minorei”, a declarat Maria Pițurcă, procuror la Curtea de Apel Craiova, într-un interviu pentru România TV. 

De la ce a pornit totul

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziții la locuința asistentului maternal care s-a opus ca fetița să meargă la cei doi soți care au înfiat-o.

„Este vorba despre o fetiță de opt ani, care a fost predată părinților adoptivi, deci erau părinții fetiței, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova. Se fac cercetări într-un dosar al Parchetului Curții de Apel Craiova, pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, deocarece doamna care ținea fetița nu mai era asistent maternal și o ținea acolo fără nicio calitate și în mod ilegal. De aceea s-a făcut această percheziție. S-a luat fetița și s-a predat părinților. A fost examinată de medicii de la Medicina Legală Craiova. Părinții sunt români, stabiliți în America. Este vorba despre o decizie a Curții de Apel Craiova, din 2019, prin care se încuviințează adopția acestei fetițe în favoarea soților", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinți susțin că nu au fost informați că fetița va fi luată cu mascații din casa în care a locuit de la vârsta de aproximativ un an.

„Direcția nu a fost informată cu privire la preluarea minorei"

Noi tot ce am aflat este din spațiul public și nu ni s-a solicitat prezența în cadrul operațiunii, nu am fost informați cu privire la preluarea minorei de astăzi. Cazul este cunoscut, pentru că, în data de 23 aprilie 2019, s-a încuviințat adopția minorei spre o familie, persoane care au devenit părinții minorei și singurele îndreptățite să exercite drepturile și obligatiile părintești. Noi, până de curând, am acționat raportat la circumstanțele cauzei și am luat în considerare interesul superior al copilului, adică am mai fost să preluăm copilul, cu reprezentanți din cadrul direcției, dar nu s-a preluat, pentru că minora nu a vrut să meargă, mai departe noi nu știm ce s-a întâmplat astăzi, noi nu avem informații oficiale cu ceea ce s-a întâmplat astăzi. Până în aprilie era la un asistent maternal profesionist, avea un an și câteva luni fetița când a fost luată în asistență maternală. Nu era înfiată, era în plasament la asistent maternal profesionist", a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Lazăr, psiholog în cadrul Biroului Adopții și Postadopții, din cadrul DGASPC Mehedinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel