Feroviarii renunţă la greva generală programată pentru miercuri, după aprobarea bugetelor

cfr
cfr

Feroviarii renunţă la greva generală programată pentru miercuri, după aprobarea bugetelor celor trei companii, CFR Călători, CFR Marfă şi CFR SA, aşteptând ca administraţia să convoace sindicatele la negocieri pentru noul contract colectiv de muncă.

Preşedintele Federaţiei Mişcare - Comercial, Gheorghe Frăţică, a declarat, marţi, că după aprobarea bugetelor celor trei companii feroviare în şedinţa de Guvern de duminică, sindicaliştii au renunţat la greva generală programată pentru miercuri, scrie Mediafax.

"Aşteptăm ca unităţile să ne cheme la negocieri pentru a încheia noul contract colectiv de muncă. Deocamdată nu mai putem vorbi despre grevă. Acum avem bugetele aprobate şi putem începe negocierile", a precizat liderul sindical.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, marţi, că în perioada "imediat următoare" vor fi semnate contractele colective de muncă de la companiile feroviare.

"Pot face grevă, e libertatea fiecărui cetăţean, dar obligaţia mea este să mă preocup de starea căii ferate şi a angajaţilor, astfel încât România să aibă o cale ferată competitivă pe piaţa europeană. Nu este şi preocuparea lor (a liderilor de sindicat, n.r.)", a spus Boagiu după o conferinţă de presă.

Ea a arătat că în prezent datoriile şi penalizările de la CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă acoperă 1% din PIB.

Executivul a aprobat, în şedinţa de duminică, prin Hotărâre de Guvern, bugetele companiilor feroviare, dar nu se cunosc date referitoare la acestea, ele nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel