Femeile progresiste doresc o zi a egalităţii salariale în România

Ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei este solicitat de către Organizaţia de Femei a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) să stabilească anual ziua egalităţii salariale în România, potrivit criteriilor aprobate de Comisia Europeană.

"Concret, este vorba despre numărul de zile suplimentare de muncă pe care o femeie trebuie să le facă pentru a câştiga acelaşi salariu, la fel cu bărbatul. Pentru a putea câştiga ce au câştigat bărbaţii în 2011, femeile sunt nevoite să muncească mai mult: tot anul 2011 plus două luni din anul 2012", a declarat preşedintele Organizaţiei de Femei a UNPR, deputatul Maria Eugenia Barna, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului, iniţiativa UNPR vine în concordanţă cu politicile Uniunii Europene pentru a conştientiza necesitatea eliminării diferenţelor salariale discriminatorii între bărbaţi şi femei. Majoritatea statelor europene marchează anual acest eveniment, organizând în perioada martie-aprilie campanii de informare şi sensibilizare, în vederea corectării disparităţilor salariale.

"Principiul "remunerare egală pentru muncă egală" reprezintă unul din principiile fondatoare ale Uniunii Europene, fiind inclus în Tratatul de la Roma din 1957. Cu toate acestea, în Uniunea Europeană se înregistrează o diferenţă salarială între bărbaţi şi femei de 17%, în timp ce în România este de 13,5%", menţionează deputatul UNPR.

Valorizarea muncii prestate de femei reprezintă garanţia unei societăţi mai echitabile şi poate face ca economia în ansamblul său să fie mai competitivă, susțin femeile progresiste din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel