Femei la DIICOT. Felix Bănilă: Nu am nimic cu doamnele, dar...

Felix Banila
Felix Banila

Procurorul Felix Bănilă, propus la șefia DIICOT, a declarat la interviul susținut în fața CSM că trebuie mărită condiția de vechime pentru procurorii DIICOT deoarece femeile nu capătă experiență în timpul concediului de maternitate. 

Felix Bănilă a spus că are în plan să facă noi angajări și să crească numărul procurorilor DIICOT cu experiență, însă apreciază că minimumul de 6 ani de experiență este prea mic în cazul femeilor și procurorilor care au fost auditori pe justiție. “Am în vedere recrutarea de procurori cu experiență care să ocupe funcții de execuții în cadrul DIICOT. Consider că dacă ai un procuror cu o vechime de doar șase ani de zile și având în vedere că în această vechime a fost doi ani auditor pe justiție, iar daca este vorba despre o doamnă, și departe de mine gândul de a fi misogin, nu am nimic cu doamnele, dar este firesc că au mai stat și în concediu de creșterea copilului vreo doi ani de zile, vă dați seama că experiența cu care vine în DIICOT nu este una de care noi să avem prea multe așteptări”, a declarat Bănilă. 

Salarii mai mari  

Procurorul Felix Bănilă a adăugat că a observat că anumiți colegi din DIICOT, care se ocupă cu urmăririle și interceptările, sunt nemulțumiți de faptul că au salarii mai mici decât angajații DNA și a declarat că are în intenție să obțină pentru aceștia salarii echivalente. Bănilă a spus că și colegii din departamentele tehnice au o activitate intensă și că merită să fie apreciați la același nivel cu restul angajaților Ministerului Public.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel