Familia de australieni aventurieri a fost salvată. În misiune a fost implicat și un elicopter

O familie de aventurieri din Australia a rămas blocată în pustiul mlăștinor, în urma unei furtuni violente. 

O familie de patru persoane, care a rămas blocată în pustiul Australiei, când rulota lor s-a blocat în urma ploii abundente, a fost salvată, relatează Sky News. Cuplul din Perth, Orios și Lindsey Zavros, și cei doi copii ai lor, Zane și Zoe, au fost prinși în deșertul Simpson timp de patru zile, confruntându-se cu temperaturi foarte ridicate, înainte ca poliția să poată interveni cu ajutoare. 

Un elicopter a adus vehiculul înapoi în siguranță la Coober Pedy, potrivit ABC News, unde cei patru au fost supuși controalelor medicale. Temperaturile sunt prognozate pentru a ajunge la 38 de grade Celsius în zonă în următoarele zile.

Fetița cuplului a fost afectată de incident

La aflarea planului de salvare, mama lui Zavros, Theo Zavros, a declarat pentru presa națională: „Suntem încântați, încântați până la capăt, că vor fi în sfârșit salvați”. Ea a spus că așteaptă cu nerăbdare să vorbească cu Zoe, în vârstă de trei ani.

„Înțelegem că fetița de trei ani era puțin sensibilă la ceea ce s-a întâmplat, așa că abia aștept să vorbesc cu ea, practic să vorbesc cu toți”, a spus mama bărbatului. 

Familia a avut probleme după ce o furtună majoră a cuprins Australia de Sud, blocându-i vineri la aproximativ 150 km de Oodnadatta, cel mai apropiat oraș. Ei au cerut ajutor, dar li s-a spus că cele mai apropiate echipe ar putea fi la câteva zile sau chiar săptămâni distanță. 

Au călătorit timp de 12 luni

Amintim că un telefon ce comunică prin satelit împreună cu unele provizii de urgență au fost aruncate familiei din elicopter, a raportat 7NEWS luni, 15 noiembrie. Familia, originară din Perth, a fost într-un turneu de 12 luni în Australia, începând din noiembrie anul trecut și și-a postat aventurile pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al AMSA a declarat cu o zi înainte de salvare că niciunul dintre membrii familiei nu a fost rănit.

„Coordonarea salvării” a fost transferată poliției, care „pregătește o acțiune la sol”, au spus aceștia. „Cu toate acestea, din cauza vremii umede severe, drumurile din zonă sunt inundate și inaccesibile pentru câteva zile” mai transmite sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel