Exproprierile pentru linia de metrou către Otopeni, 14 milioane euro

Mariana Baciu / 08 Martie 2017 / 20:33 Salveaza PDF Comentarii

Exproprierile pentru noua linie de metrou 1 Mai - Otopeni costă peste 14 milioane euro. Mega Image se află printre expropriaţi.

Ministerul Transporturilor şi Metrorex au pus la punct proiectul privind construcţia liniei de metrou care asigură legătura Capitalei cu Aeroportul Henri Coandă.

Astfel, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect prin care demarează procedurile de expropriere pentru Magistrala 6 de Metrou. Valoarea proiectului a fost estimată la peste un  miliard de euro.
 
Numai în zona de Nord a Capitalei, dar şi în Otopeni vor fi expropriate 43 de parcele, cu o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi. Potrivit Capital, cei mai mulţi bani pentru proprietăţile expropriate sunt încasaţi de firma Auto Rom SRL, respectiv 11,86 milioane lei şi Mega Image 8,6 milioane lei.

Una dintre companiile ce urmeaza a fi expropriate este şi Baneasa Investmens SA, controlată de omul de afaceri Puiu Popovici. Pe lista expropiaţilor se mai află Andrei Tinu, Orange, Mega Image şi McDonald's, Sitz Residential, alte firme şi persoane fizice din Otopeni.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23