Explozie gara Bruxelles. S-a aflat identitatea teroristului

Marocanul împușcat marți seară în Gara Centrală din Bruxelles după ce a declanșat explozia unei bombe cu cuie 'era simpatizant al organizației teroriste Statul Islamic', a anunțat Parchetul federal belgian, într-un comunicat publicat miercuri, relatează AFP și Reuters.

'Unele indicii par să arate că suspectul era simpatizant al organizației teroriste Statul Islamic. În interesul anchetei niciun alt detaliu în legătură cu acest aspect nu poate fi în prezent oferit', se precizează în comunicat.

Parchetul federal a afirmat că materiale și substanțe chimice care ar fi putut fi folosite la fabricarea unor dispozitive explozive au fost descoperite în locuința marocanului acuzat că a comis atacul de marți seara din Gara Centrală din Bruxelles.

'Conform rezultatelor perchezițiilor efectuate la locuința suspectului O.Z la Molenbeek-Saint-Jean, se pare că suspectul a fabricat bomba în acel loc', se precizează în comunicat.

Explozia, de proporții reduse, s-a produs marți seară pe un culoar al gării Bruxelles-Central, provocată de un bărbat care a fost 'neutralizat' de militari în patrulare și al cărui deces a fost anunțat la scurt timp după miezul nopții.

Marocanul, identificat cu inițialele O.Z., era născut la 12 ianuarie 1981, locuia în cartierul Molenbeek din Bruxelles și a acționat singur, a anunțat parchetul belgian.

Potrivit unui angajat al căilor ferate, el a strigat 'Allahu Akbar' înainte de a fi împușcat mortal de militarii unei patrule, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel