EXPLORER, cel mai mare proiect educațional din România, la Buzău

Centrul de ştiinţe 'Explorer' a primit, joi, undă verde din partea consilierilor municipali buzoieni, investiţia de circa un milion de euro fiind realizată de Asociaţia Club Rotary Buzău în colaborare cu primăria municipiului Buzău. Termenul estimat pentru darea în folosinţă este luna mai a anului viitor.

"Este cel mai mare proiect educaţional din România, 'Explorer' urmând să devină centru regional care va deservi o populaţie de circa 4 milioane de persoane şi peste 700.000 de copii", a declarat, pentru Agerpres, avocatul Lucian Sălcuţan, preşedintele Club Rotary Buzău.

La rândul său, primarul Constantin Toma a precizat că acest "centru de ştiinţe se realizează după modelul celebrului muzeu al ştiinţelor 'Nemo' din Amsterdam, acesta urma să fie realizat de municipalitate, dar a intervenit această iniţiativă privată pe care nu o puteam refuza".

Potrivit edilului buzoian, centrul Explorer şi-a propus să îi apropie pe copii de ştiinţele exacte.

"Peste tot în lume, tinerii preferă profesiile liberale şi se depărtează de inginerie şi de ştiinţele exacte, vrem să-i apropiem pe copii, pe tineri de tehnică, de ştiinţă în general pentru a face din acestea profesie", a mai afirmat primarul Constantin Toma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel