Evaluarea Națională și Bacalaureatul, simultan la Jean Monnet

În afară de Evaluarea Nnațională la matematică, pe care o susțin absolvenții clasei a opta, miercuri, a avut loc și proba orală la limba engleză din cadrul examenului de Bacalaureat. La ora 9, sălile de curs unde se suține examenul la matematică, s-au închis. Părinții care au venit să-și susțină odraslele au plecat spre cafenelele din zona Dorobanți. Vorbim despre Liceul Jean Monnet, din capitală.

După ce curtea școlii s-a eliberat, au început să vină rând pe rând, absolvenții de liceu pentru a susține proba orală de Bac. Ușile s-au deschis pentru ei de la 9:15. ”Deloc emoționați”, așa s-au declarat băieții, care se delectau cu o țigară înainte de proba, considerată mai mult formală. Când au ieșit din sală, s-au putut lăuda cu obținerea calificativului B2, cea mai mare notă.

În sală au stat câte șase tineri. Fiecare a extras biletul cu subiectele pe care urma să le susțină. Absolvenții au avut de ales dintre o sută de variante de subiecte, ”ușoare toate”, spun ei. Zece minute au fost lăsați să se gândească, pentru a-și formula cel mai bine subiectele. Apoi, fiecare se îndrepta spre catedră, unde își prezenta opiniile în fața profesorului. Tinerii nu aveau voie să depășeasă 15 minute.

Subiectele nu le-au creat dificultăți proaspeților absolvenți de liceu. Care este actorul tău preferat? Cum îți place să-ți petreci timpul liber? În ce măsurră crezi că limbajul unei persoane este relevant pentru personalitatea sa? – sunt exemple de subiecte extrase de tineri.

Rezultatele au venit imediat: notă maximă! Bucuroși că au mai scăpat de încă o probă, absolvenții de liceu s-au așezat pe treptele unei scări de bloc, pentru a dezbate: despre facultate, Năstase, probele scrise la Bac, colege fotomodele și altele asemenea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel