EXCLUSIV  Europarlamentare, dezbaterea electorală a anului 2019: Dacian Cioloș, la DC News

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

La DC News veți putea urmări dezbaterea electorală a anului 2019 - ocupanții primului loc de la PSD, PNL, ALDE, PRO România și USR - PLUS la alegerile europarlamentare 2019.

Rovana Plumb (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Rareș Bogdan (PNL), Victor Ponta (PRO România) și Dacian Cioloș (USR - PLUS) sunt invitați la prima dezbatere electorală a anului 2019. Va fi o dezbatere încinsă, cu replici acide pe care nu trebuie să o ratați!

Luni, 13 mai 2019, Rovana Plumb, Norica Nicolai, Rareș Bogdan, Victor Ponta și Dacian Cioloș vor veni la DC News pentru a ne spune de ce candidează, ce plan au de la Bruxelles pentru România și de ce ar trebui să ieșim la vot.

Cine este Dacian Cioloș, președintele PLUS

Dacian Cioloș a terminat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994), obținând diploma de inginer horticultor. A urmat apoi studii de agronomie aprofundată, specializarea "Sisteme de producție și dezvoltare rurală" la École nationale supérieure agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză, și un master științific (DEA) în "Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale" la École nationale supérieure agronomique (ENSAM) și Université Montpellier I (1996-1997).

A început activitatea profesională ca stagiar la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene. În perioada 1998-1999, am fost implicat în mai multe proiecte de dezvoltare rurală pentru județul Argeș, iar apoi a coordonat programele de cooperare româno-franceze în domeniul dezvoltării agricole și rurale la Centrul Internațional de Cooperare pentru Dezvoltare Agricolă, în parteneriat cu Asociația Națională de Dezvoltare Agricolă. În 2002, a început să lucreze la Delegația Comisiei Europene în România, unde s-a ocupat de aplicarea SAPARD.

Trei ani mai târziu, s-a alăturat echipei de la Ministerul Agriculturii. În perioada 2010-2014, a fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală. A ocupat funcția de prim-ministru (noiembrie 2015-ianuarie 2017), a condus un guvern independent politic într-un an electoral.

În 2017, a cofondat Platforma România 100 împreună cu alți patru foști colegi din guvernarea 2016. În 2018, a fost parte a unui grup care a inițiat un proiect politic devenit în decembrie 2018 PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate).

VEZI ȘI: EXCLUSIV Europarlamentare 2019: Cinci numărul 1, DEZBATERE electorală la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel