Europarlamentare 2019: PSD-ALDE, liste comune? Codrin Ștefănescu, informație bombă

Darius Muresan / 07 sep 2018 / 20:27 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Codrin Ștefănescu a lansat o informație extrem de interesantă în această seară în ceea ce privește viitoarele alegeri europarlamentare din 2019.

Prezent la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Codrin Ștefănescu, unul din liderii PSD, a oferit o ”exclusivitate”.

Codrin Ștefănescu a anunțat că PSD analizează serios posibilitatea ca la alegerile europarlamentare din 2019 să aibă o listă comună cu cei de la ALDE.

„Facem analiza aceasta”, a declarat Codin Ștefănescu care a precizat că atât PSD cât și ALDE știu ce scoruri vor obține, iar împreună au posibilitatea să ridice procentul cu aproximativ 4%. 

Întrebat dacă e o informație pe care o confirmă, liderul PSD s-a rezumat să precizeze că „am spus doar că e posibil”.

În ceea ce privește faptul că PSD și ALDE fac parte din grupuri europarlamentare diferite, Codrin Ștefănescu a mai adăugat că acest lucru nu este un impediment, iar după alegerile europarlamentare din România, în cazul unei liste comune, fiecare europarlamentar român se va îndrepta fie spre grupul socialiștilor, fie spre grupul ALDE din Parlamentul European. 

Obiectivul unei liste comune, a mai transmis liderul PSD, este ca actuala Coaliție să obișnuiască „ambele electorate cu ideea că miza esențială e să câștigăm alegerile prezidențiale”. Mai mult, în cazul unei liste comune la algerile europarlamentare din 2019, PSD și ALDE vor avea și un candidat comun la prezidențialele din 2020.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27