Europarlamentară PSD îi închide gura unui deputat britanic, după ce a jignit românii

Owen Paterson, deputat din partea Partidului Conservator și fost ministru al Agriculturii, a afirmat că românii sunt incapabili să folosească telefonul mobil, dar se pricep să culeagă căpșuni. Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a reacționat vehement. 

”Declarațiile făcute de Owen Paterson, precum și altele vehiculate în ultima vreme, sunt inadmisibile în Europa anului 2016 și exprimă o lipsă profundă de cunoaștere a fenomenului migrației și a libertăților europene. Departe de a fi o povară pentru sistemul britanic sau o competiție neloială pentru localnici, lucrătorii din țări precum România și Bulgaria au adus plusvaloare economiei britanice”, a afirmat Claudia Țapardel.

Apel pentru măsuri urgente: Lucrătorii să se simtă protejați, nu abuzați sau jigniți

Europarlamentara PSD cere instituțiilor europene să ia măsuri de protecție pentru cetățenii europeni care muncesc în Regatul Unit. 

”Negocierile care vor începe se prefigurează a fi extrem de dure și de aceea este important ca toate părțile să păstreze o atitudine constructivă și de fair play. Nu avem nimic de câștigat dacă lansăm insulte unii către ceilalți. Pentru a întâmpina astfel de declarații, dar și posibile abuzuri pe viitor, consider că instituțiile europene trebuie să fie active în apărarea intereselor tuturor europenilor care lucrează în acest moment în Marea Britanie. Fie că vorbim de muncitori în agricultură sau de doctori, arhitecți și studenți, Uniunea Europeană are obligația de a asigura un cadru în care toți lucrătorii să se simtă protejați și nu abuzați sau jigniți”, a afirmat Țapardel

Astăzi, la București a ajuns Michel Barnier, negociator şef al Comisiei Europene pentru pregătirea și derularea negocierilor cu Marea Britanie în raport cu prevederile articolului 50 ale Tratatului Uniunii Europene. La ora 10:15 a început întrevederea cu ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. 

Să dea un search pe Google! 

Eurodeputata PSD a mai precizat: ”Nu știu pe ce se bazează acest politician când face astfel de afirmații ofensatoare, dar o scurtă căutare pe Internet îl va lămuri că românii nu numai că știu să folosească telefoane inteligente, dar știu și să creeze tehnologia din spatele lor. În România se poate observa în această perioadă un boom în zona de tehnologie și start-up-uri, iar Silicon Valley este de mai multă vreme o destinație de top pentru specialiștii români. Îmi doresc ca pe viitor declarațiile politicienilor să fie bazate pe un minimum de dovezi și să se concentreze pe politici publice, nu pe atacuri la adresa altor state”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel