EXCLUSIV  Șerban Nicolae: ”Adrian Năstase a fost prima țintă!” Precedentul Iliescu, pericol pentru Băsescu

Șerban Nicolae a fost prezent la DC NEWS unde a discutat despre alegerile prezidențiale din 2004. Liderul PSD a explicat de ce, atunci, Adrian Năstase devenisă o țintă.

Șerban Nicolae acuză implicarea sistemului judiciar în politică, a dat exemplul arhivei SIPA, precizând că prima țintă a fost Adrian Năstase, fostul premier al României care pierduse alegerile din 2004 în fața lui Traian Băsescu.

Liderul PSD și-a explicat declarația. Exista precedentul Ion Iliescu. Asta întrucât, Iliescu care pierduse la rândul său alegerile prezidențiale din 1996 în fața lui Emil Constantinescu, revenise în 2000 și a câștigat un nou mandat. Potrivit lui Șerban Nicolae, Adrian Năstase trebuia eliminat pentru a nu candida cu Băsescu în vederea alegerilor din 2009.

„Încă din 2005 a existat un mecanism sistematic de utilizare a sistemului judiciar în vederea reașezării spectrului politic din România”, spune senatorul.

Precedentul Iliescu

„Din acest motiv, spre exemplu, prima țintă a fost Adrian Năstase. Era competitorul lui Traian Băsescu. Se cunoștea episodul cu Ion Iliescu care pierduse alegerile în 1996 în fața lui Emil Constantinescu, iar în 2000 a revenit ca învingător. E adevărat că Emil Constantinescu după ce și-a dat seama că intră în finală nici nu a mai candidat, dar în mod cert și în fața lui Emil Constantinescu, domnul Ion Iliescu ar fi câștigat alegerile prezidențiale”, a precizat Șerban Nicolae.

Astfel, liderul PSD a arătat că „era bănuială că Adrian Năstase ar putea după eșecul de la alegerile prezidențiale din 2004 să candideze din nou în 2009”.

Alegerile prezidențiale din 2004 au fost alegeri cu o doză destul de mare de nou, de inedit. Era și situația în care Băsescu apare pe ultima sută de metri. Adrian Năstase se pregătea de cu totul alt candidat, de cu totul altă luptă politică. 

[citeste si]

Puteți vizualiza interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel