ENEL, reconfirmată în rândul liderilor mondiali în materie de sustenabilitate în indicii FTSE4GOOD şi VIGEO-EIRIS 120

Poziția companiei a fost reconfirmată în cadrul  FTSE4Good Index Series și a indicilor Euronext Vigeo-Eiris la nivel global, european și al zonei euro, în urma evaluărilor de la jumătatea anului. Filialele Enel, Endesa, Enel Américas și Enel Chile au fost, de asemenea, incluse în FTSE4Good Index Series. Endesa a fost, de altfel, confirmată în indicii Euronext Vigeo-Eiris la nivel global, european și al zonei euro.

Enel a fost confirmată încă o dată în cadrul FTSE4Good Index Series și a indicilor Euronext Vigeo-Eiris (V.E.), care clasifică cele mai bune companii globale în ceea ce privește transparența practicilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). În ceea ce privește indicele V.E., Enel și-a menținut poziția în World 120 index, precum și în indicii regionali Euronext V.E. Eurozone 120 și Europe 120, care includ cele mai sustenabile 120 de companii din rândul celor mai mari 500 de companii listate la bursă din zona euro și Europa.

Atât FTSE4Good, cât și V.E. au premiat angajamentul Enel de a încorpora practicile ESG în strategia de afaceri de-a lungul întregului său lanț valoric. FTSE4Good a evidențiat practicile și transparența Enel în ceea ce privește domenii precum biodiversitatea, sănătatea și siguranța, drepturile omului, guvernanța corporativă, gestionarea riscurilor și transparența fiscală. În același timp, V.E. a recunoscut performanța remarcabilă a Enel în dezvoltarea strategiei sale de mediu, în gestionarea capitalului său uman și în promovarea unor practici de guvernanță solide.

Această performanță remarcabilă și poziția obținută se extind și la alte companii listate ale Grupului Enel, cum ar fi subsidiara spaniolă Endesa, care și-a reconfirmat poziția în cadrul FTSE4Good Index și în toți cei trei indici V.E. De asemenea, Enel Américas și Enel Chile, subsidiarele Enel care operează în America Latină, au fost confirmate în cadrul FTSE4Good Index.

Poziția Enel de lider în domeniul sustenabilității la nivel global este recunoscută prin prezența sa în mai mulți alți indici de sustenabilitate renumiți și în clasamente precum DJSI World and Europe, MSCI ESG Leaders, CDP Climate "A" List, STOXX Global ESG Leaders index, ISS "Prime" rating, Bloomberg Gender Equality Index, Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion Index, Equileap's Top 100 Gender Equality Global Ranking și indicii ECPI.

Grupul captează din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili din punct de vedere social, a căror participație în cadrul companiei este în continuă creștere, reprezentând aproximativ 14,9% din capitalul social al Enel la sfârșitul anului 2022, mai mult decât dublu față de nivelul din 2014. Această creștere reflectă importanța tot mai mare pe care piața financiară o acordă elementelor non-financiare în crearea unei valori sustenabile pe termen lung.

Istoricul îndelungat al Enel în ceea ce privește prezența sa în cei mai importanți indici de sustenabilitate din lume este susținut de angajamentul său de a crea valoare pe termen lung pentru părțile interesate și de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a zonelor locale în care își desfășoară activitatea.

În 2022, Enel a contribuit la dezvoltarea socială și economică a zonelor în care își desfășoară activitatea cu peste 2.300 de proiecte sustenabile, în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU. Aceste proiecte variază de la dezvoltarea infrastructurii la programe de educație și formare profesională, la proiecte de sprijinire a activităților culturale și economice, la promovarea accesului la energie, la electrificarea din zone rurale și suburbane, la promovarea incluziunii sociale pentru cele mai vulnerabile categorii de populație (din punct de vedere al condițiilor fizice, sociale și economice).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel