Emisiune numismatică în scop aniversar la BNR

BNR
BNR

Banca Națională a României celebrează 10 ani de  la introducerea bancnotelor și monedelor euro. Cu această ocazie, BNR va pune în circulație, în scop numismatic, din 30 ianuarie, o monedă din argint cu o greutate de peste 31 g și o valoare nominală de 10 lei, informează un comunicat postat pe site-ul instituției.

Cele 500 de bucăți care vor fi emise de către BNR  pezintă pe aversul monedei câteva monumente reprezentative pentru România, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hărţii României; în centru, stema ţării, valoarea nominală „10 LEI“, anul de emisiune „2012“ şi inscripţia „ROMANIA“.

Reversul prezintă o compoziţie care sugerează moneda unică europeană şi importanţa acesteia pentru mediul de afaceri, populaţie, comerţ, cercetare şi industrie, precum şi anii „2002“, „2012“; la exterior, inscripţia circulară „10 ANI DE LA INTRODUCEREA BANCNOTELOR SI MONEDELOR EURO“.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365,00 lei/buc, iar punerea în circulație va fi realizată prin sucursalele regionale ale BCR din București, Cluj, Iași și Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel