Emil Hurezeanu: Vladimir Putin pare desprins de realitate. Angela Merkel a avertizat, însă, că un urs rănit poate deveni periculos

Președintele rus, Vladimir Putin, pare „desprins de realitate" atunci când spune că economia țării sale, grav afectată de sancțiunile occidentale, își va reveni în aproximativ doi ani, a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu.

"Pare puțin izolat de realitate. Scuza că e proaspăt îndrăgostit nu e suficientă. Pare desprins de realitate, pentru că e o realitate destul de dramatică pentru Rusia”, a comentat Emil Hurezeanu, în „Jurnalul de Seară”.

În ceea ce privește situația din Rusia, Emil Hurezeanu a atras atenția că „destabilizarea economiei ruse” nu va rămâne fără consecințe.

„Se pot întâmpla multe în doi ani. Urmează vremuri grele. Lavrov (Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, n.r.) crede că asta face Occidentul ca să provoace o lovitură de stat în Rusia. Putin are 80 și ceva la sută popularitate, dar nu știu cât de recente și de viabile sunt sondajele. Dincolo de asta, mai multă lume atrage atenția, mai ales Angela Merkel: un urs rănit poate deveni un urs periculos”, a spus Emil Hurezeanu.

„Spunea cineva, astăzi, într-un articol în SUA: anexarea Crimeei este o tragedie, războiul din Ucraina de est – o dramă, destabilizarea, capotarea economiei ruse și a puterii ruse va provoca un seism în ordinea mondială. De economia Rusiei, în cădere acum, depind și alte economii”, a adăugat jurnalistul.

Citește și: Emil Hurezeanu: PSD, partid fosilizat. PONTA, un che-gueverist care nu e comunist 

Chiar în timpul discursului de la Moscova, Uniunea Europeană a anunţat noi sancţiunimenite să afecteze interesele Rusiei în Crimeea. Înăsprirea restricţiilor vizează directinvestițiile în explorările de petrol și gaze naturale din Marea Neagră.

De asemenea, Bruxelles-ul interzice cetățenilor europeni să cumpere sau să finanțeze companii din Crimeea. Şi este de aşteptat ca Statele Unite să urmeze în cel mai scurt timp exemplul Uniunii Europene. Iar sancţiunile vor lovi din nou rubla, a cărei cotaţie s-a înjumătăţit din luna martie, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel