Emil Hurezeanu: "Lista neagră" a Rusiei, un gest de retorsiune redundant și oarecum inutil

Analistul politic Emil Hurezeanu consideră că interdicţia de a intra în Rusia aplicată unor oficiali din Uniunea Europeană este „un gest de retorsiune pe care ruşii îl fac în mod redundant şi oarecum inutil".

„Observăm care e lista, sunt membrii unor servicii secrete mai vechi şi mai noi din Marea Britanie şi ţările baltice. Cei mai mulţi sunt polonezi, 18, Germania către coadă, cu şapte, ca Letonia, parcă. Cei mai puţini sunt câte cinci: Malta, România. Din Grecia nu e nimeni. Nu sunt şefi de state şi de guverne, nici actuali miniştri de Externe. În cazul compatrioţilor noştri de pe listă, sunt oameni care şi-au spus răspicat, într-un fel sau altul, părerea. Mă gândesc la domnul Cioroianu, la domnul Chifu, care sunt intelectuali publici şi care exprimă liber enunţuri critice, dar n-aş spune nedrepte sau exagerate împotriva Federaţiei Ruse", a declarat, luni seară,la Digi 24, Emil Hurezeanu.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: Lista neagră a Rusiei, semnal pentru UE

"Lista neagră" a Rusiei creează un câmp de bruiaj

În opinia analistului, această "listă neagră" a Rusiei „E un gest de retorsiune pe care ruşii îl fac în mod redundant şi oarecum inutil. Creează un câmp de bruiaj care poate să ascundă nu doar posibilitatea unui transfer al armistiţiului Minsk II, păstrat parţial, într-un armistiţiu diplomatic şi politic cu SUA. Poate să ascundă şi o escaladare sau o orientare nouă. Apar în fiecare zi în literaturile de analiză a Kremlinului şi a Rusiei articole pro şi contra. Unii consideră că Rusia este într-o fază foarte soft şi că Putin e în defensivă. Alţii nu le dau dreptate primilor, spunând: "Întrebaţi-i pe cei din Osetia, Abhazia, Georgia şi din estul Ucrainei cât e de slab Putin". E o circumstanţă agravantă a comunicării viciate între Uniunea Europeană şi Rusia, între Occident şi Rusia. Dacă e doar un paravan de bruiaj, e un ecran de bruiaj care ascunde intenţii de negociere, dar care ar avea nevoie, ca să se transforme în realitate, de crearea unor tensiuni suplimentare pentru obţinerea unor avantaje în negocierile propriu-zise, vom vedea", a mai spus Emil Hurezeanu.

Iulian Chifu, indezirabil în Rusia. Prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel