Urmărește emisiunea live


EMIL HUREZEANU avertizează: Suntem deja în întârziere

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit la Digi 24 despre situația geopolitică și despre țările care iau în serios amenințările Angelei Merkel, atrăgând atenția că "există posibilitatea ca Uniunea Europeană să implodeze, posibilitatea ca NATO să implodeze" deoarece, în eventualitatea în care rușii ar intra în noaptea asta în Estonia, nu se va declanșa articolul 5 din tratatul NATO. 

Comentând cele scrise în Financial Times, după scrutinul electoral de duminică, potrivit cărora "S-ar putea ca rezultatul alegerilor prezidenţiale din România să fie cel mai pozitiv eveniment politic din Europa al anului", Emil Hurezeanu a apreciat că britanicii  „Iau foarte în serios amenințările de care a vorbit Angela Merkel, de faptul că blocul de stabilitate întărit prin garanții reciproce, în cazul Ucrainei, prin garanțiile marilor puteri din 1994, memorandumul de la Budapesta, apartenența de conținut luată în serios la NATO și UE.

Există posibilitatea ca Uniunea Europeană să implodeze, posibilitatea ca NATO să implodeze. Pentru că dacă rușii intră în noaptea asta în Estonia unde au 35 la sută minoritari ruși, nu se va declanșa articolul 5 (n.r. din tratatul NATO). Cheltuielile americane și ale NATO sunt mult mai mari declașând articolul cinci și intervenind mult prea târziu. Suntem deja într-un calendar întârziat. O investiție mai bună ar fi ca americanii să apară deja pe teren cu NATO", a spus Emil Hurezeanu la Digi24.

În opinia jurnalistului, una spun americanii, în timp ce NATO constată altceva. „Toți se așteaptă ca noi să ne întărim mușchii să facem exerciții dimineață, la prânz și seară, și să devenim, cu peste 2 la sută bugete militare, să intrăm noi într-un fel de alarmă de responsabilitate. Asta nu înseamnă să te înarmezi. Cu cine lupți? Cu miile de tancuri rusești cu bombardierele strategice care redescoperă Golful Mexic, cum spune Putin? Asta e lumea în care trăim, o lume nesigură în care n-ar fi crezut nimeni niciodată că liberalul Orban care a avut o bursă de o jumătate de an la Oxford în 1989 ajunge în 2014 un Putin mic și răutăcios la Budapesta, revizionist", a atenționat Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel