Urmărește emisiunea live


Emil Boc, despre plecarea din PDL: Nu vreau să le dau apă la moară celor din PSD

Fostul președinte al PDL, Emil Boc, a explicat, vineri, de ce nu profită de OUG care permite migrația aleșilor locali, dar și care sunt motivele pentru care va face campanie pentru Elena Udrea la Președinție.

Invitat la Adevărul Live, fostul premier Emil Boc și-a exprimat nemulțumirea față de ce se întâmplă cu PDL, acuzând faptul că partidul al cărui lider a fost nu are niciun candidat la funcția prezidențială, în timp ce PNL are trei, "într-o formă sau alta: Iohannis, Meleşcanu, Tăriceanu".

"Să nu ai un candidat la funcţia prezidenţială e o amărăciune. O spun ca fost preşedinte de partid care nu agreează dispariţia PDL prin topirea PNL. (...) Noi trebuia să alegem între ţară şi a fi frumoşi la televizor, a minţi oamenii, dar am făcut ce trebuia pentru economie. Un asemenea partid nu trebuie să dispară... (...) Fuziunea cu PNL nu e în logica firii, noi cu PNL din 2007 suntem în confruntări permanente. Am fost pe baricade diferite. Nu putem fi fraţi peste noapte", a declarat Emil Boc.

Întrebat ce mai caută în PDL, fostul lider al partidului a precizat: "Consider că Elena Udrea este un om performant, care a fost alături de colegii de partid când au avut nevoie, crede în proiectele de reformă pe care le-am promovat şi e capabilă să continue procesul de modernizare a României. A fost şi explicabilă situaţia prin faptul că România a avut în 2010 cel mai mare procent din PIB alocat investiţiilor. E adevărat, nu am pus accent pe pomeni electorale şi nu am încurajat lenea. Avem conştiinţa împăcată că am făcut ce a trebuit. Voi face campanie pentru Elena Udrea şi o voi susţine. Am considerat că OUG făcută de PSD cu scopul de a atrage primarii pentru voturi este perversă, nedemocratică şi care, repet, dacă aş face un gest în sensul ordonanţei le-aş da apă la moară celor din PSD. Nu am vrut să mă folosească PSD ca pe un exemplu pentru a justifica ordonanţa"

Totodată, actualul edil al municipiului Cluj Napoca a explicat că nu are o relație acum cu conducerea PDL și a dat de înțeles că o decizie de excludere din partid nu îl va afecta prea mult, în condițiile în care Cătălin Predoiu a cerut această măsură: "Liber să o facă. Bucuroşi le-om duce toate", a mai spus Emil Boc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel