Elton John va fi decorat cu Legiunea de Onoare de preşedintele francez Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron îi va conferi vineri, cu ocazia Sărbătorii Muzicii în Franţa, Legiunea de Onoare cântăreţului britanic Elton John, 'unul dintre cei mai mari artişti ai muzicii pop-rock după anii '70', a anunţat marţi Palatul Elysee, relatează AFP.

Elton John va fi decorat la ora 16:00 GMT, înainte de începerea festivalului muzicii, în curtea palatului prezidenţial, unde vor urca pe scenă formaţiile Brigitte, Iris Gold, Pongo şi Saint Sister.

Cântăreţul britanic 'este un virtuoz al pianului, un geniu al melodiei, un veritabil showman (...) El este de asemenea unul dintre primii artişti gay care au avut curajul să recunoască public acest lucru şi să fie vocea comunităţii LGBT în mass-media', a precizat Palatul Elysee într-un comunicat. 

Emmanuel Macron va saluta astfel angajamentul artistului care investeşte în acţiuni de caritate, în special pentru persoanele bolnave de SIDA, a declarat preşedinţia franceză.

Ofiţer al Artelor şi Literelor din 1993, Sir Elton John, în vârstă de 72 de ani, se află în Franţa în cadrul turneului său de adio de trei ani, 'The Farewell Yellow Brick Road', care a debutat în 2018. 

Excentricul superstar a fost prezent recent la Festivalul de la Cannes, alături de soţul său, David Furnish, pentru a promova 'RocketMan', filmul despre viaţa sa. Autor al unor hituri precum 'Your Song' şi 'Crocodile Rock', el a vândut peste 300 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut peste 3.500 de concerte.

Vezi și: Emmanuel Macron va efectua prima sa vizită oficială în Japonia 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel