Elon Musk respinge accesul armatei ucrainene la Starlink, pe motiv că așa ar „preveni cel de-al treilea război mondial”

Elon Musk, cunoscut și sub numele de Mr. Tweet, a declarat că previne al Treilea Război Mondial prin restricționarea accesului armatei ucrainene la sateliții Starlink.

Elon Musk, actualul proprietar și CEO al Twitter, a confirmat că va restricționa accesul armatei Ucrainei la sateliții săi Starlink, care reprezintă o rețea de 2.200 de sateliți cu orbită joasă. Compania permite accesul la date din locații îndepărtate.

Fostul astronaut Scott Kelly a scris pe Twitter: „Ucraina are nevoie disperată de sprijinul tău continuu. Te rugăm să restabilești funcționalitatea completă a sateliților Starlink. Apărarea împotriva unei invazii nu este o capacitate ofensivă. Este supraviețuire. Se vor pierde vieți nevinovate. Tu poți ajuta! Mulțumesc!"

Musk a răspuns: „Ești suficient de inteligent ca să nu înghiți propaganda”.

„Starlink este coloana vertebrală de comunicare a Ucrainei, în special în primele linii, unde aproape toate celelalte conexiuni la internet au fost distruse. Dar nu vom permite escaladarea conflictului care ar putea duce la al treilea război mondial”, a adăugat Elon Musk.

Interacțiuni anterioare

Într-un dialog anterior cu un blogger, Musk a declarat că „terminalele comerciale SpaceX, ca și alte produse comerciale, sunt destinate uzului privat, nu militar”.

El a adăugat că „ne străduim din greu să facem ceea ce trebuie, iar corectitudinea este o întrebare morală extrem de dificilă”.

Musk a criticat prezentarea de către mass-media a problemelor asociate cu Rusia. El a insistat că există o cantitate inutilă de îngrijorare legată de roboții și hackerii ruși, conform JPost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel