Eliminare pensii speciale. Protestul Asociației Pensionarilor de la Curtea de Conturi

Asociația Pensionarilor din cadrul Curții de Conturi a Românei anunță un protest prin intermediul unui comunicat de presă.

Asociația Pensionarilor din cadrul Curții de Conturi a Românei ne-a transmis un comunicat de presă protest față de intenția Guvernului de a elimina pensiile speciale.

”Personalul de specialitate din cadrul Curții de Conturi nu are pensie specială. Acesta beneficiază de o pensie de serviciu prevăzută în legea de organizare și funcționare a instituției, ce cuprinde două componente, o parte contributivă și o compensare pentru caracterul special al activității desfășurate și al importanței rolului său în buna gestionare a banului public, precum și pentru interdicțiile (un ex: nu are dreptul să presteze alte activități), incompatibilitățile și limitările unor drepturi fundamentale prevăzute în Constituție, la fel cu cele ale magistraților cu care suntem asimilați.

Sistemul de pensii de serviciu este practicat atât la nivelul Uniunii Europeane (Curtea de Conturi Europeană), cât și de instituțiile similare din țările membre ale acesteia.

Ca și în cazul magistraților, principiul independenței specialiștilor din cadrul Curții de Conturi apără pensia de serviciu a acestora, ca parte integrantă a stabilității financiare, în aceeași măsură cu apărarea celorlalte garanții ale acestui principiu.

Considerăm că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu reprezintă o intervenție brutală cu efecte atât asupra activității specifice de control/audit, cât și asupra asigurării garantării statului de drept.

Ne solidarizăm cu protestul judecătorilor și procurorilor, precum și cu cel al personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor”, este textul integral al protestului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel