Update: Elicopter prăbuşit lângă Kiev. Ministrul ucrainean de Interne a murit în urma accidentului. Mesaj de la Bruxelles

Fotografie de la Somchai Kongkamsri, Pexels /
Fotografie de la Somchai Kongkamsri, Pexels /

Ministrul ucrainean de interne ar fi murit, după ce elicopterul în care s-ar fi aflat s-a prăbuşit lângă Kiev. 

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă a reacţionat după acest incident grav. 

"Transmit condoleanţe din partea Guvernului României familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter la Brovari, unde printre victime se numără şi ministrul de Interne al Ucrainei şi echipa sa. În aceste momente dureroase, trebuie să rămânem alături de Ucraina şi să ne menţinem hotărârea de a-i ajuta să câştige acest război", a scris premierul pe Twitter. 

Update: Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacţionat la accidentul aerian din Brovari, în care şi-au pierdut viaţa inclusiv ministrul de interne, Denis Monastirski. Liderul de la Kiev a cerut Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) şi Poliţiei Naţionale să afle toate împrejurările incidentului. "Astăzi (miercuri, n.r.), a avut loc o tragedie groaznică în Brovari, regiunea Kiev. Un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă s-a prăbuşit, iar un incendiu a izbucnit la locul accidentului.

Potrivit datelor disponibile în acest moment, 15 persoane au murit. Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de actualizare" - a scris Zelenski pe Telegram, într-un mesaj postat la ora 12:00. Preşedintele a amintit că printre victimele accidentului s-au numărat ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, secretarul de stat Iuri Lubkovici, asistentul lor şi echipajul elicopterului. "25 de persoane au fost rănite, dintre care 10 copii. Până în acest moment, trei copii au murit. Este o durere de nedescris. Elicopterul a căzut pe teritoriul uneia dintre grădiniţe. Am instruit Serviciul de Securitate al Ucrainei ca, în colaborare cu Poliţia Naţională şi alte instituţii autorizate, să afle toate circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat" - a adăugat Volodimir Zelenski, citat de Rador.

UPDATE: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a deplâns miercuri moartea ministrului de interne ucrainean Denis Monastîrski, despre care a spus că a fost un mare prieten al Uniunii Europene, transmit AFP, DPA şi Reuters.

Suntem alături de durerea Ucrainei după tragicul accident de elicopter, a scris Michel pe Twitter, conform Agerpres. 

Un elicopter s-a prăbuşit miercuri dimineaţă la Brovarî, oraş cu 100.000 de locuitori situat în apropiere de Kiev. Printre cele 18 persoane decedate se aflau ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi secretarul de stat Iuri Lubkovici, precum şi trei copii. Fost avocat, Denis Monastîrski era ministru de interne din iulie 2021. În 2019 fusese ales deputat în Rada din partea partidului Sluha Narodu (Servitorul Poporului).

Tragedie la Brovarî. Numărul victimelor a crescut. La 10:30 (08:30 GMT), 18 morţi, printre care 3 copii, a indicat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

El a precizat că există 29 de răniţi, inclusiv 15 copii, dar că bilanţul ar putea creşte.

Nouă dintre persoanele decedate s-au aflat la bordul elicopterului, a declarat şeful poliţiei ucrainene, Ihor Klimenko.

Deocamdată nu se cunosc cauzele prăbuşirii elicopterului. Oficialităţile ucrainene nu au făcut nicio referire la vreun atac al forţelor ruse în zona căderii aparatului de zbor miercuri dimineaţă. Parchetul general ucrainean a anunţat că investighează incidentul şi că ia în considerare toate cauzele posibile.

Din păcate, s-a întâmplat acest lucru cu un elicopter al serviciului pentru situaţii de urgenţă care îşi îndeplinea misiunile. Din păcate, cerul nu iartă greşelile, aşa cum spun piloţii, dar este într-adevăr prematur să vorbim despre cauze, a spus Iuri Ihnat, purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene. El a adăugat că ancheta ar putea dura câteva săptămâni.

Elicopterul era un model francez Super Puma, care se află în dotarea tuturor agenţiilor de aplicare a legii din Ucraina. 

UPDATE: Reprezentanţii Poliţiei Naţionale şi cei ai Forţelor Aeriene din Ucraina susţin că este prea devreme pentru a trage concluzii despre cauzele preliminare ale prăbuşirii elicopterului în care şi-au pierdut viaţa ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski şi alţi oficiali din Ministerul de Interne de la Kiev. Secretarul de presă al Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Mariana Reva, a subliniat că la bordul elicopterului prăbuşit miercuri dimineaţă se aflau nouă persoane. Potrivit acesteia, anchetatorii trebuie să desfăşoare activităţi corespunzătoare pentru a stabili cauza producerii tragediei.

Reprezentantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a remarcat, de asemenea, că cei din comisia de anchetă vor investiga situaţia.

"Nu va fi vorba despre o zi sau două, pentru că investigarea unui accident aerian durează ceva timp. Cred că va fi constituită o comisie de stat, care va include specialişti în aviaţie. Vor investiga ceea ce s-a întâmplat şi ce factori au contribuit la prăbuşirea elicopterului" - a declarat Ihnat, amintind că la bordul elicopterului Super Puma se afla inclusiv ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski.

Reprezentantul Forţelor Aeriene a precizat că structurile Ministerului de Interne din Ucraina au elicoptere proprii, iar Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă are chiar şi avioane. Anterior, autorităţile din Ucraina au anunţat că în incindentul aerian de miercuri dimineaţă, care a avut loc pe teritoriul unei grădiniţe din Brovari, lângă Kiev, şi-au pierdut viaţa 19 persoane, inclusiv ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin şi secretarul de stat Iuri Lubkovici. Potrivit Procuraturii Generale de la Kiev, anchetatorii vor analiza toate pistele posibile, arată Rador. 

UPDATE: Cel puţin 16 persoane, printre care ministrul de interne ucrainean şi doi copii, au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter, miercuri, în apropiere de Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, informează AFP şi Reuters.

Pentru moment avem informaţii privind 16 morţi, printre care doi copii, a indicat poliţia naţională ucraineană într-un comunicat.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi un alt înalt demnitar care se aflau la bordul elicopterului şi-au pierdut de asemenea viaţa, a declarat şeful poliţiei ucrainene Ihor Klimenko.

Între altele, 22 de răniţi, printre care zece copii, au fost spitalizaţi, conform aceleiaşi surse.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev.

Erau copii şi angajaţi în grădiniţă la momentul producerii acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată. Există victime, a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, scrie Agerpres. 

UPDATE: Numărul persoanelor decedate în urma prăbuşirii unui elicopter pe teritoriul unei grădiniţe din orăşelul ucrainean Brovari (regiunea Kiev) a ajuns la 18 - a raportat şeful Administraţiei Militare Regionale Kiev, Oleksi Kuleba. Potrivit acestuia, printre persoanele decedate se numără şi trei copii. De asemenea, oficialul a raportat 29 de răniţi, inclusiv 15 copii.

Amintim că anterior, şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a transmis că în incindentul aerian de miercuri dimineaţă şi-au pierdut viaţa inclusiv ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin şi secretarul de stat Iuri Lubkovici. La bordul avionului prăbuşit se aflau nouă persoane, potrivit informaţiilor preliminare. Autorităţile ucrainene au demarat o anchetă pentru a afla circumstanţele prăbuşirii aparatului de zbor. Potrivit Procuraturii Generale de la Kiev, sunt luate în calcul "toate versiunile posibile".

Update: La bordul elicopterului care s-a prăbuşit în oraşul Brovari, din regiunea Kiev, se aflau ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denis Monastirski şi prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin. Cei doi au murit în urma acestui accident, relatează Poliţia Naţională a Ucrainei pe canalul său de Telegram. "În urma prăbuşirii aparatului de zbor, au murit membri din conducerea Ministerului Afacerilor Interne: ministrul, prim-adjunctul acestuia şi un secretar de stat", a specificat instituţia.

Potrivit unor date actualizate, în total, cinci persoane au murit în urma accidentului. Anterior se raportase că în urma incidentului există morţi. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de miercuri, 18 ianuarie. Elicopterul s-a prăbuşit în Brovari, regiunea Kiev, în apropiere de o grădiniţă şi o clădire de locuit. În timpul incidentului, copiii şi angajaţii instituţiei se aflau în grădiniţă, aceştia fiind ulterior evacuaţi. Cauza prăbuşirii elicopterului este necunoscută, împrejurările producerii incidentului sunt cercetate. Fotografiile şi filmările de la locul accidentului arată cum elicopterul s-a prăbuşit fiind incendiat. La faţa locului au fost trimise serviciile de urgenţă, arată Rador. 

- ştirea iniţială - 

Şeful adjunct al cancelariei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoşenko, a raportat că un aparat de zbor s-a prăbuşit, miercuri dimineaţă, pe o instalaţie de infrastructură socială din regiunea Kiev. "Analizăm datele referitoare la eventuale victime. Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă este deja la faţa locului" - a scris Timoşenko pe Telegram. Anterior, localnicii din orăşelul Brovari (regiunea Kiev) au raportat explozii, iar pe reţelele sociale au apărut informaţii potrivit cărora un elicopter s-ar fi prăbuşit în apropierea unei grădiniţe, scrie Rador.

Ministrul ucrainean de interne se afla la bord şi nu a supravieţuit 

Şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a furnizat presei noi detalii referitoare la prăbuşirea unui elicopter în apropierea unei grădiniţe din Brovari, regiunea Kiev. Potrivit oficialului, în incindentul de miercuri dimineaţă, şi-au pierdut viaţa ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, şi secretarul de stat Iuri Lubkovici.

Anterior, Klimenko a raportat un bilanţ preliminar care indica 16 morţi, inclusiv doi copii. Dintre aceştia, nouă se aflau la bordul elicopterului prăbuşit. "22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile de intervenţie lucrează la faţa locului. Locul incidentului este în curs de examinare" - a adăugat Klimenko, potrivit RBC. Amintim că un elicopter s-a prăbuşit, miercuri dimineaţă, pe teritoriul unei grădiniţe din Brovari, după care a izbucnit un incendiu. Deocamdată, nu se ştie ce a cauzat prăbuşirea elicopterului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel