Elena Udrea vrea centru balnear în Capitală

udrea
udrea

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că nu a abandonat proiectul privind construirea unui centru balnear în Capitală, investiţie estimată între 5 şi 20 milioane euro şi "care nu poate fi realizată decât de un investitor privat".

"Bucureştiul este considerată o destinaţie cu cel mai bun divertisment din sud-estul Europei. Ar trebui să marketăm Bucureştiul ca o destinaţie tânără şi ca o destinaţie în principal pentru segmentul tânăr de turişti. Dar asta nu înseamnă că, pornind de la resursa balneară pe care Bucureştiul o are, nu ne adresăm şi altor segmente de turişti. Nu multe capitale se pot lăuda cu resurse de ape termale aşa cum Bucureştiul are în nordul oraşului şi nu am abandonat proiectul de a construi un centru balnear în nordul Capitalei. Problema pe care o întâmpinăm este că această resursă este în exploatarea exclusivă a unei companii private, ca urmare trebuie să avem un parteneriat cu operatorul privat sau acest operator privat să aibă propria iniţiativă de a construi un centru balnear. Nu am abandonat acest proiect, dimpotrivă, lucrăm la iniţiativa demarării unui astfel de centru balnear în Capitală", a spus Udrea, citată de Realitatea.

Ministrul Elena Udrea a vorbit şi despre parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii pentru a exploata centrul Ana Aslan. "Şi aici soluţia a fost găsirea unui partener privat care să investească şi să opereze centrul Ana Aslan", a adăugat Udrea.

Ministrul Elena Udrea a specificat că potenţialul investitor privat ar putea solicita sprijin nerambursabil al statului, şi că, deşi MDRT nu poate fi partener în acest proiect, întrucât nu are resursa balneară, ministerul ar putea totuşi să facă infrastructura. Reprezentantul MDRT a estimat că o astfel de investiţie ar putea necesita între 5 şi 20 de milioane de euro, în funcţie de cât de mare e şi raportat la alte proiecte de acest gen inaugurate în ţară.

Elena Udrea a mai spus totodată că a fost finalizat Planul de marketing turistic pentru Bucureşti, plan ce va fi pus la dispoziţia Primăriei Municipiului Bucureşti cel mai probabil în luna septembrie, pentru a fi pus în practică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel