Șeful INS: Demisionez dacă Eurostat dă semnal că am greșit

Tudorel Andrei, directorul INS, susține că în datele publicate de instituție nu au existat nici cel mai mic element de manipulare al opiniei publice. 

"Comunicatul de presă include și alte date pe care Eurostatul nu le publică. O comparație pe semestre este mult mai concludentă. Datele trimise la Eurostat nu sunt date produse la nivelul Eurostat. Sunt multe definiții ale recesiunii acceptate de economiști mari. Nu aș vrea să intru asupra definirii conceptului de recesiune", a declarat Tudorel Andrei, directorul INS, pentru b1 tv.

"Nu a existat nici cel mai mic element de manipulare al opiniei publice. INS a publicat în țară elemente care nu au fost trimise către Eurostat pentru că nu are această obligație sau elemente pe care Eurostatul nu le-a publicat. Este vorba despre o eroare statistică", a explicat el.

Citește și: Marea manipulare statistică, dezvăluită de un ministru cheie în guvern

Totodată, el a precizat că nu există nicio presiune politică asupra sa.

Mai mult, Tudorel Andrei a precizat că nu i s-a cerut demisia și nici nu intenționează să renunțe la funcție.

Nu mi s-a cerut demisia, nu îmi dau demisia. O dau doar dacă Eurostat consideră că INS a indus în eroare publicul sau dacă dă semnal că am greșit", a mai spus șeful Institutului Național de Statistică.

Joi, Eurostat a publicat date care arată că România a intrat în recesiune, după ce două trimiestre la rând a înregistrat scădere economică, în timp Victor Ponta  spunea că economia merge bine, doar că a încetinit puţin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel