EXCLUSIV  Ecaterina Andronescu demontează un fake news. Știrea care i-a speriat pe elevi și părinți

 Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a demontat un fake news în cadrul unui interviu acordat DCNews și difuzat duminică, 31 martie.

Ministrul Ecaterina Andronescu a prezentat, recent, o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educație. Ulterior, a apărut informația potrivit căreia vrea doar învățători până în clasa a III-a. „Înainte de a explica, aș vrea să spun că m-am oprit asupra valorilor pe care se construiește școala. Am vorbit despre nevoia de a avea încredere în școală. Ea nu se construiește din senin, ci cu ajutorul actorilor principali, dar și cu ajutorul societății. O altă valoare este solidaritatea. Noi trebuie să ne solidarizăm cu școala, pentru că acolo ne cresc copiii. Egalitate de șanse, acces la educație, pentru ca fiecare să se poată dezvolta potrivit potențialului pe care îl are. Dar vorbim și despre eficacitate în egală măsură. Resursele pe care le consumăm în educație trebuie să se reflecte în rezultatele învățării și în modul în care personalizăm educația și profesionalizăm fiecare meserie în parte", a spus Ecaterina Andronescu la DCNews.

„Am vorbit, de asemenea, de un lucru pe care vreau să-l transpunem în lege, și anume: nevoie de a da autonomie școlilor. Poate autonomie treptată. Dar cel puțin școlilor care sunt cuprinse în Asociația Colegiilor Centenare sau în Asociația Colegilor Pedagogice. Cred că putem să le dăm autonomie și sunt sigură că și responsabilitatea va crește. La sfârșitul prezentării, am încercat să schițez o modalitate de a structura școala pe valorile despre care am vorbit", a declarat Ecaterina Andronescu.

„Cine a preluat informația poate că nu a fost suficient de atent sau eu nu am explicat suficient de bine", a spus ministrul Educației în cadrul interviului acordat DCNews.

Video interviu Ecaterina Andronescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel