Dureri de cap insuportabile. Semne periculoase care anunță că ai putea avea probleme

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Dacă o persoană simte un disconfort provocat de durerile de cap insuportabile cel puțin o dată pe săptămână, este un motiv întemeiat pentru a consulta un medic. Durerile de cap frecvente pot urmări un pacient dintr-o varietate de motive, adesea foarte grave. Cu toate acestea, chiar dacă nu sunt diagnosticate cu o boală gravă, calitatea vieții unei persoane cu dureri de cap ocazionale este redusă semnificativ.

De cele mai multe ori, o durere de cap severă apare în timpul migrenei, cefaleei în formă de cluster sau cefalee de tensiune. Acestea pot include, de asemenea, dureri de cap abuzive, care sunt adesea secundare la medicamente, de exemplu, migrene. Cefaleea abuzivă sau indusă de medicamente este cauzată de un număr mare de medicamente, o consecință a administrării acestora.

Durerile de cap insuportabile. Când este necesar să solicitați asistență medicală

Printre semnele periculoase care însoțesc o durere de cap care poate pune în pericol viața se numără febra și rigiditate la nivelul gâtului. Odată cu durerea vine și pierderea cunoștinței, alterarea stării de sănătate și manifestarea convulsiilor. Alături de durere apare slăbiciunea severă, amorțeala în unele părți ale corpului și tulburări de vedere.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să diagnosticați corect cauza durerii de cap, deoarece și medicația pentru ameliorarea acesteia va varia. De asemenea, multe dureri de cap pot fi corectate nu numai cu medicamente, ci și cu fizioterapie, ajutor psihologic și schimbări în stilul de viață.

Pentru tratament se utilizează de obicei o varietate de medicamente. Printre cele mai prescrise de către specialiști sunt medicamentele antiinflamatoare, analgezice, relaxante musculare și antidepresive. Cu toate acestea, supradozajul sau administrarea prea frecventă a acestora poate duce la dureri de cap abuzive și poate avea un impact negativ asupra altor sisteme ale organismului.

De aceea, este atât de important să găsiți specialistul potrivit, împreună cu el să dezvoltați o tactică și o strategie de combatere a durerii și să încercați să acordați atenție mijloacelor nemedicinale de tratare a durerii de cap.

Terapia care vă va ajuta să ameliorați durerea. Masajul și acupunctura

Terapia magnetică transcraniană este din ce în ce mai populară. În prezent, este posibil să se efectueze acest tratament nu numai într-o unitate medicală, ci și la domiciliu. Câmpul magnetic afectează epifiza, care produce în mod activ hormoni care ajută la depășirea stresului. Un astfel de ajutor ameliorează sindromul durerii și atenuează durerile de cap frecvente.

În mâinile unor profesioniști certificați, atât masajul, cât și acupunctura funcționează bine, atâta timp cât efectul terapeutic este asigurat de o persoană cu pregătire medicală. Ajutorul unui psihoterapeut calificat poate fi de folos în cazul unui tip de cefalee, cum ar fi durerile de cap de tensiune, deoarece este direct legat de stresul zilnic.

Persoanele care sunt deranjate frecvent de durerile de cap insuportabile ar trebui să meargă la medic pentru un control. O durere de cap pulsatilă severă și prelungită este deosebit de periculoasă. De obicei, este cauzată de un spasm al vaselor de sânge din creier. Acest lucru se poate întâmpla în cazul unui nerv înțepenit în cazul unei discopatii degenerative cervicale sau în cazul unei crize vasculare, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel