EXCLUSIV  Dumitru Coarnă, după capturarea bărbatului care a ucis un polițist: Cine vrea să audă, aude

Florin Răvdan / 04 iun 2019 / 10:18 Salveaza PDF Comentarii
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, spune că după uciderea poliţistului în misiune în Timiș de către un urmărit internațional pe care îl urmărea, concluzia este una simplă: subfinanţarea ucide. 

"Rămânem cu o concluzie simplă, clară şi directă: subfinanţarea poliţiei ucide la propriu. Eu spun lucrul ăsta de mult timp, cine vrea să audă, aude. Dar se pare că bat la uşi închise. Am spus-o şi când a murit colegul de la Baia Mare înjunghiat în sediul poliţiei, am spus-o când a fost înjunghiat cu 47 de lovituri de cuţit la Suceava poliţistul de la Transporturi. Subfinanţarea nu ucide numai poliţişti, ci pe toată lumea. Neavând o siguranţă publică adecvată, sigur că răspunsul este pe măsură. Dacă strada şi piaţa nu sunt ocupate de poliţişti, ele sunt ocupate de infractori, e logic. Nu trebuie prea multă judecată. Poate doar doamnei Carmen Dan îi trebuie, pentru că nu înţelege fenomenul de niciun fel, e blocată în alte mecanisme", a declarat Dumitru Coarnă pentru DCNEWS. 

Poliţiştii, mai prudenţi după moartea agentului

 

Operaţiunea de căutare a criminalului a durat aproape 40 de ore, iar Dumitru Coarnă spune că motivul principal este precauţia agenţilor după ce au aflat că suspectul este înarmat. 

"Principala cauză a fost evitarea unei noi agresiuni asupra poliţiştilor. Au fost măsuri suplimentare de prevenţii, pentru că iniţial poliţiştii nu au avut informaţia că agresorul este înarmat, lucru care s-a dovedit din păcate prin împuşcarea colegului nostru, iar agenţii şi-au luat măsuri suplimentare de precauţie ulterior. Dacă ar fi avut echipament de protecţie, cu siguranţă că agentul ucis în misiune ar fi avut şanse să trăiască", a mai spus preşedintele SNPPC. 

Ştirea iniţială 

 

Un poliţist din Timiş a fost împuşcat în gât, duminică după-amiază, în timpul unui filtru rutier în localitatea Recaş.  potrivit observator.tv.

Agentul şi colegii lui aveau informaţii că în zonă va trece o maşină cu numere de înmatriculare din Vrancea, în care se afla un urmărit internaţional. Poliţiştii au observat maşina, au somat şoferul să oprească, însă din maşină a fost tras un foc de armă, iar poliţistul s-a prăbuşit la pământ.

În acelaşi timp, maşina în care se afla urmăritul internaţional şi-a continuat deplasarea, fiind dată în urmărire. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29