Dublu standard. Europarlamentar român explică de ce s-au opus directivei

Adina Vălean FOTO AGERPRES
Adina Vălean FOTO AGERPRES

Mai mulţi europarlamentari români au votat împotriva directivei de eliminare a dublului standar. Adina Vălean a explicat la Antena 3 care au fost motivele.  

"Situaţia care rămâne cu adoptarea acestei directive este una la fel de slabă, aşa cum era şi înainte. Ceea ce am făcut noi, şi ceea ce am susţinut, a fost să depunem împreună cu colegii din ţările estice, cei care ne simţim vizaţi de această calitate dublă a produselor, am depus un amendament care încearcă să-i facă cu adevărat să răspundă din punct de vedere comercial pe cei care practică asta. În amendamentul nostru, noi doream ca aceeasi etichetă cu reţetă diferită să fie definită în clar ca fiind o practică înşelătoare, în consecinţă abuzivă", a spus europarlamentarul Adina Vălean la Antena 3.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat că dublul standard este o realitate, nu o ficţiune şi de aceea am propus un amendament pentru completarea Directivei europene 29/2005, prin care se interzice comerciantului să practice calitate dublă a produselor, fiind stabilite şi amenzi de cel puţin 4% din cifra de afaceri sau cel puţin două milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel