EXCLUSIV  Droguri livrate în cutii de pizza şi petreceri "clandestine". Gigel Lazăr: Cum s-au reprofilat consumatorii în pandemie

Sursa foto: Maurício Mascaro - Pexels
Sursa foto: Maurício Mascaro - Pexels

Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, a vorbit, pentru cititorii DC News, despre modul în care pandemia şi restricţiile au influenţat consumul de droguri. 

Gigel Lazăr a declarat că închiderea cluburilor, a barurilor şi a celorlalte localuri pe care le frecventau consumatorii de droguri pentru a procura şi a consuma substanţele interzise nu a afectat prea mult acest fenomen, persoanele respective găsind alte modalităţi de a face rost de droguri. 

"Nici la nivelul Uniunii Europene, nici la nivelul României, din toate datele comunicate chiar de instituţiile fundamentale în combatere, cantităţile nu au scăzut, ci s-au găsit alte modalităţi de distribuire a acestora, inclusiv prin pizza - în cazul Italiei şi Spaniei. Efectiv la comenzile de pizza se ataşa şi cantitatea solicitată de droguri", a declarat preşedintele FNA.

Petreceri clandestine

Cât despre petrecerile "clandestine" despre care s-a vorbit în ultimul an, organizate de către tineri în locaţii de lux din Bucureşti şi nu numai, în care tinerii se adunau pentru a consuma alcool şi droguri, Gigel Lazăr a confirmat acest fenomen. Preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog a explicat că oamenii au găsit această modalitate de a fenta restricţiile: cum petrecerile cu un număr mare de persoane sunt interzise iar localurile sunt închise, s-a apelat la închirierea de apartamente sau vile pentru a organiza astfel de întâlniri departe de ochii poliţiei. 

"Am avut această informaţie pe care a punctat-o chiar domnul academician Bălăceanu-Stolnici. I-au comunicat chiar studenţi de-ai dânsului existenţa acestui fenomen care începuse prin lunile aprilie-mai 2020. Era o nebunie de închiriat tot felul de vile exclusiviste în care se practicau petrecerile de consum de droguri, alcool şi eventual sex", a afirmat Gigel Lazăr. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy