Dragnea sau Tăriceanu la prezidenţiale? Nu se poate. Partidul nu-l va apăra

Dragnea și Tăriceanu
Dragnea și Tăriceanu

Anul electoral 2019, atunci când românii vor fi chemaţi să-şi aleagă preşedintele pentru următorul mandat este unul cât se poate de tensionat, inclusiv pentru coaliţia de la guvernare, PSD - ALDE. 

Îmi îndrept atenția asupra tensiunilor din cadrul coaliţiei aflate la guvernare create de discuţiile pe seama alegerilor prezidenţiale şi a variantelor luate în calcul: candidat comun sau fiecare partid - PSD şi ALDE - cu un candidat propriu.

Coaliţia rezistă. Nu e niciun fel de problemă în sensul în care ALDE s-ar retrage de la guvernare. PSD se poate descurca să facă singur majoritatea, deci ALDE nu va pleca de la guvernare. Nu există alternativă pe partea cealaltă: imaginaţi-vă un Guvern format din 6-7 partiduleţe: e de plâns. Deci nu se pune problema ruperii coaliţiei.

 

Cât priveşte varianta care va fi aleasă pentru alegerile prezidenţiale, în cazul lui Liviu Dragnea, este un lucru absolut normal ca preşedintele partidului să candideze la prezidenţiale. Că va candida pe partea ALDE şi Călin Popescu Tăriceanu, foarte bine. Dânsul a mai candidat şi în 2014, a luat un scor onorabil de 7%, pe care îl va reedita la alegerile de anul acesta. Până la urmă e şi absurd: nu se poate ca de la un partid de 5% să ai pretenţia să candidezi în numele unei coaliţii cu 55%. Ştiţi de ce? Călin Popescu Tăriceanu va fi atacat ca şi cum ar fi PSD-ist, dar partidul nu-l va apăra ca şi cum ar fi unul de-al lor. Este imposibil lucrul acesta. Tot respectul pentru domnul Tăriceanu, pentru ţinuta sa impecabilă în lupta pentru democraţie şi respectarea drepturilor omului, dar asta cu preşedinţia este neavenită.

Vezi şi: Toni Greblă: DNA continuă să lucreze. Precizare despre Kovesi

Radu Tudor: Două vești bune și două proaste după anunțul lui Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel