Toni Greblă: DNA continuă să lucreze. Precizare despre Kovesi

Toni Greblă
Toni Greblă

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a afirmat luni că DNA, deşi s-a dovedit că "a dat cu capul în gard" şi a comis abuzuri, continuă să lucreze şi a declarat apel în dosarul în care el a fost achitat în primă instanţă. 

Prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Toni Greblă a fost întrebat când se va da ordonanţa de urgenţă privind contestaţiile în anulare la completurile de cinci judecători de la Instanţa supremă. 

"O asemenea măsură se impune. Suntem în perioada în care completurile de cinci judecători sunt în faza facerii şi este o fază dificilă şi, din păcate, de lungă durată. Ce ar trebui făcut? Acolo unde este evident că s-a exagerat, acolo unde este evident că au fost comise abuzuri şi ilegalităţi, organele care au comis aceste abuzuri trebuie în primul rând să le recunoască şi să îşi ceară scuze şi să stopeze acele proceduri abuzive. În cazul meu, DNA, deşi s-a dovedit că a dat cu capul în gard de mai multe ori în ultimii ani, continuă să lucreze după deviza: 'noi suntem DNA şi nu ne lăsăm'.

Astfel, în loc să recunoască abuzurile comise şi să nu mai declare apel, au declarat apel şi iată că sunt purtat prin sălile de judecată fără niciun fel de rost, numai în dorinţa DNA de a chinui oamenii până la limita posibilului. (...) Sunt plimbat fără niciun motiv întemeiat, doar din dorinţa DNA de a dovedi că sunt în stare să meargă cu acest abuz până la capăt", a afirmat Toni Greblă. 

Precizare despre candidatura lui Kovesi la Parchetul European



În legătură cu informaţia privind candidatura fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi la Parchetul European, Greblă a spus că nu a identificat o procedură privind selecţia procurorilor pentru acest parchet. 

Pe 11 mai 2018, un complet de trei judecători de la Instanţa supremă l-a achitat pe Toni Greblă într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. În acelaşi dosar, au fost achitaţi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi. Decizia magistraţilor nu este definitivă, iar DNA a făcut apel. 

Vezi şi: Florin Piersic, mesaj pentru Oreste. Este vizat și Mircea Badea

Marriott mai deschide un hotel în București. Cine este director

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel