Dragnea rămâne în închisoare. Avocata Flavia Teodosiu: Nu se mai aplică legea în țara asta! Judecătorul asta a vrut

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a făcut mai multe declarații după ce magistrații Tribunalului București au respins cererea fostului lider al PSD de eliberare condiționată.

"Sunt dezamăgită pentru că eu constat că nu se mai aplică legea în ţara asta. Vom vedea. Noi mai avem strămutarea pe 14 iunie. Dacă această strămutare va fi admisă, această hotărâre va fi desfiinţată", a spus avocata Flavia Teodosiu.

Vezi și: Judecătorii au decis: Liviu Dragnea rămâne în pușcărie

"Judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea"

Ieri, Liviu Dragnea a fost întrebat, în sala de judecată, dacă a înțeles condamnarea.

"Probabil că, la fond, în realitate, judecătorul a vrut să smulgă de la domnul Dragnea un răspuns de genul: "Da, recunosc, m-am căit". Îl ducea către o recunoaștere a unei fapte pentru care dânsul a pledat, până la final, nevinovat. Am spus-o şi ieri, o spun și astăzi. Una este o sentință aplicată şi alta este executarea condamnării. Fără doar şi poate că domnul Dragnea a înţeles de ce este acolo, a şi răspuns foarte corect, numai că, într-o atare procedură, respectiv de liberare condiţionată, un om nu poate fi întrebat din nou de către o altă instanţă care nu judecă pe fond cauza, cu privire la fapta săvârşită.

Practic, judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea că "vai, da, recunosc" sau mai ştiu eu ce. Asta este interpretarea mea, care este subiectivă. Poate nu este aşa, dar eu aşa am interpretat ieri. De asta, am şi încercat să intervin, încercând să îi spun domnului judecător că suntem în altă procedură, nu mai suntem la instanţa fondului, indiferent ce a hotărât aceea. Atitudinea domnului Dragnea, la proces, la fond şi în apel, a fost una singură.

Vezi și: Ce ar fi trebuit să facă Dragnea ca să fie liber astăzi? Toni Neacșu: Asta pare a fi fost CONDIȚIA

Aici vorbim de o liberare condiţionată care ar fi trebuit să se producă în temeiul legii, domnul Dragnea îndeplinind toate condiţiile pentru a fi liberat condiţionat. Însă, atâta timp cât în ţara noastră nimeni nu observă că domnul Dragnea, de pildă, a fost condamnat în baza vechiului Cod penal, respectiv articolul 59 care nu dispune ca articolul 100 din actualul Cod penal posibilitatea şi obligativitatea instanţei de a-şi forma convingerea că el s-a reeducat, din contră. Iar eu am subliniat, de la început, că nu poate fi lăsat acest arbitrariu. Este un element complet subiectiv, lăsat la îndemâna instanţelor care rezultă dintr-o practică aşa cum o vedeţi, în condițiile în care legea nu cere aşa ceva", a mai spus Flavia Teodosiu.

"Cerem anularea acestor două dispoziţii care încalcă în mod flagrant legea"

"Domnului Dragnea i-a fost refuzat dreptul la muncă şi a fost retras de la muncă, în temeiul unor instrucțiuni emise de directorul ANP în 2017, instrucțiuni care au fost elaborate în temeiul regulamentului de punere în aplicare a legii, iar noi am solicitat, din noiembrie anul trecut, şi ni s-a şi admis cererea de suspendare a două texte din aceste instrucţiuni, acestea fiind infraparlamentare, neavând putere de lege, dar care adaugă la lege.

Întrucât domnul Dragnea a fost ţinut de la muncă şi i s-a încălcat acest drept, în temeiul acestor două articole prevăzute de instrucțiuni care, repet, sunt infraparlamentare, am apreciat şi instanţa a admis suspendarea acestor două texte de lege, suspendare care a rămas definitvă la ICCJ, care a respins recursul ANP şi acum am venit cu acţiunea în anulare pe fond. Astăzi, cerem anularea acestor două dispoziţii cuprinse în instrucţiuni, care încalcă în mod flagrant şi adaugă la lege, ceea ce este nepermis", a spus spus avocata lui Liviu Dragnea.

Vezi și: Liviu Dragnea rămâne la închisoare. Bogdan Chirieac: Decizia a fost luată în altă parte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel