Dragnea, proces. Curtea de Apel, decizie în dosar

Darius Muresan / 26 oct 2018 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea, președinte PSD
Descriere foto: Liviu Dragnea, președinte PSD

Curtea de apel a decis să amâne judecata în procesul în care Liviu Dragnea a contestat completul de 5 judecători a ICCJ.

Potrivit România TV, avocatul lui Liviu Dragnea a fost cel care a cerut amânarea judecății pe motiv de lipsă de procedură. Asta înseamnă că una dintre părți nu s-a prezentat. Urmează un nou termen pe 23 noiembrie.

Liviu Dragnea contestă modul în care Înalta Curte a format completul de 5 judecători după intrare în vigoare în această vară a noii legi.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicită anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completelor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Noua procedură stipulează că sunt traşi la sorţi toţi membrii completelor de cinci. La începutul lunii septembrie, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi a decis să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 în legătură cu alegerea completelor de cinci judecători, pe motiv că legea nu are dispoziţii tranzitorii, care să impună, pentru anul 2018, tragerea la sorţi a completelor de cinci judecători.

Liviu Dragnea este judecat în dosarul DGASPC Teleorman de un complet de judecată condus de Iulian Dragomir.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26