Urmărește emisiunea live


Dragnea, decizie CCR. Chirieac: ''O făcătură''

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Judecătorii CCR au anunțat că vor începe analiza cu privire la Codul Penal și Codul de Procedură Penală în luna septembrie. Analistul politic Bogdan Chirieac, prezent la România TV, a dezbătut subiectul.

”Pentru noi, pentru muritori, deciziile CCR sunt literă de lege. Dacă au hotărât că vor începe să analizeze la jumătatea lui septembrie, cu voia lui Dumnezeu, probabil că vor termina până în decembrie. Ceea ce înseamnă că în februarie-martie, anul viitor, după ce se va termina ping-pong-ul, cu președinte, Parlament, și așa mai departe, modificările respective, ce vor mai rămâne din ele, vor deveni operaționale. În felul acesta, cele două atrocități, pe care le numiți Codul penal și Codul de procedură penală, sper să devină mai bune, că mai rele e greu de crezut.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV. 

Despre dosarul lui Liviu Dragnea, pe care Opoziția crede că-l salvează modificările aduse la Codurile Penale, analistul politic crede că este o făcătură. 

”Dosarul acela e o făcătură. După știința mea, PSD a fost mandatat de poporul român în decembrie 2016 inclusiv să readucă democrația în țară. Dacă după un an și jumătate au reușit să facă niște modificări cerute înainte cu trei ani și jumătate de CCR, să nu ne mirăm că procedura de adoptare o să mai dureze nu știu cât. Probabil că cineva încearcă să oblige Guvernul României să facă modificările prin ordonanță de urgență, caz în care foarte multe dosare inventate se aruncă la coș. Eu nu văd o presiune de timp dacă modificările se vor face după nouă luni de zile. Nici chiar statul subteran nu poate să îl condamne din nou pe Dragnea nouă de luni de zile.”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel