Dragnea a vorbit despre condamnare. Care este următorul pas

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, că nu a primit motivarea la sentinţa pronunţată în dosarul "Referendumul", el adaugând că o aşteaptă pentru a se putea adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). 

"Eu până la ora asta nu am primit sentinţa, au trecut şapte luni de zile. Motivarea. Aştept de şapte luni de zile să merg la CEDO. Nu pot să merg pentru că nu am motivarea. Dacă mă mai primeşte, pentru că la CEDO trebuie să mergi în 6 luni de zile, eu am depăşit cele 6 luni cu toate că legea obligă instanţa să-mi dea motivarea în 30 de zile", a declarat Dragnea, la Antena 3, scrie Agerpres.

El a susţinut că a fost condamnat pentru ceva care nu era în rechizitoriu, "caz care nu mai există nicăieri în lume". 

Livu Dragnea a explicat pentru ce a fost condamnat


"În primul rând eu am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat în rechizitoriu. Nu ştiu dacă mai există undeva vreun caz în lume, eu am întrebat, şi în Europa şi în America. Adică eşti trimis în judecată pentru că ai omorât un om, instanţa spune 'nu, nu e mort, pentru că l-am văzut că e viu', după care spune 'te condamn' şi afli peste 6 luni de zile când primeşti motivare că ai fost condamnat pentru că ai furat o maşină. Şi tu întrebi: 'Dacă îmi spuneaţi în timpul procesului că sunt acuzat de asta, aduceam maşina şi proprietarul, că nu eu am furat-o'. În fapt, ca să se ştie, în 2012 practic eram parteneri şi cu mulţi dintre cei care acum acuză. Se vorbea că eu am fraudat 2 milioane de voturi. Dincolo de faptul că s-a ajuns la vreo 600 şi ceva de voturi cu semnul întrebării, instanţa a stabilit că n-are nicio legătură cu mine. În schimb, instanţa a hotărât că, din cauza unor sms-uri trimise de la sediul central al PSD-ului către membrii PSD, nu de către mine, ci sunt declaraţiile sub jurământ ale unor colegi de ai mei că nu eu trimis acele sms-uri, ar fi putut influenţa membrii de partid să consulte listele electorale permanente care oricum sunt publice şi prin asta ar fi putut încălca legea protecţia datelor personale. Pentru asta am fost condamnat", a detaliat preşedintele PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel