Dragnea, audieri DNA. Avocata liderului PSD: Nu merge. Ce va urma: două variante

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost chemat de procurorii DNA, în dosarul Tel Drum, chiar înainte de Revelion. Liderul PSD ar fi trebuit să se prezinte joi, 3 ianuarie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Avocata liderului PSD a declarat, însă, că acest lucru nu se va întâmpla.

"Domnul Dragnea nu merge mâine la nicio audiere, nici nu a fost citat în sensul vreunei audieri. Procurorii l-au informat şi l-au citat în sensul predării unor documente, atât. Se predă expertiza care s-a încheiat. În acest scop merge un avocat. Nu este obligatorie prezenta suspectului", a declarat avocata liderului PSD, Flavia Teodosiu, în emisiunea "Ediție Specială', de la Antena 3.

"Atunci când procurorii i-au comunicat calitatea l-au întrebat dacă doreşte să dea o declarație. Dânsul şi-a rezervat dreptul de a nu da declarații la acel moment şi deocamdată nu a dat nicio declarație. Dacă va fi citat, se va duce. Dânsul va aprecia la data respectivă. Respectă toate drepturile şi obligaţiile pe care le are. Orice om, când este citat, dacă nu se poate duce, sigur, se poate motiva o dată. Dânsul va decide ce va face, dacă va fi citat în acest sens", a mai spus avocata.

Vezi și: Dosar Tel Drum. Dragnea, citat de DNA

Care este situaţia actuală a lui Liviu Dragnea în acest dosar şi ce ar putea urma

"În principiu, poate urma ori clasare, ceea ce mi s-ar părea firesc, sau întocmirea unui rechizitoriu şi trimiterea în judecată, care implică o schimbare a calităţii dânsului. Dar nu ştiu dacă acesta este momentul să discutăm despre asta. Astea sunt cele două variante", a declarat Flavia Teodosiu.

Când se poate ajunge la mandat de aducere, într-un dosar

"Bineînţeles că în momentul în care eşti citat şi nu te prezinţi nemotivat şi în mod repetat, se emite un mandat de aducere. Ceea ce este penal. Nu este cazul la dânsul, în niciun caz. La alţii, aşa ar trebui să fie", a menționat Flavia Teodosiu.

Vezi și: Dragnea, mesaj în forță: Avem curajul să ne opunem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel