Dovada lui Șova că Băsescu ar controla Justiția

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a afirmat, marți, că președintele Traian Băsescu ar controla justiția din România. Social-democratul a oferit și o dovadă în sprijinul spuselor sale.

„Parlamentul, repet, și-a făcut datoria. De două ori l-a suspendat (n.r. - pe președintele Traian Băsescu), o dată în 2007, o dată în 2012. În 2007, românii nu au fost de acord. A fost ok. În 2012, au vrut 90% din români, nu au mai vrut șase români”, a declarat Dan Șova, la România Tv.

Ne dați exemplul ăsta cu judecătorii și procurorii, pentru că vreți să insinuați că Traian Băsescu controlează justiția?”, a intervenit jurnalistul Silviu Mânăstire.

Citește și: Șova: Prelungirea licenţei de la Roşia Montană, obligatorie

„Eu nu insinuez, eu am afirmat. Am spus-o explicit de mai multe ori. Dl Traian Băsescu a demantelat pur și simplu sistemul Parchetelor. Atâta timp cât dl președinte Ion Iliescu, în două mandate, a semnat decrete de numire sau demiteri de până în 150 de oameni, fostul președinte Constantinescu - mai puțin, vreo 112, 116. Și dl Băsescu a ajuns la 5.000. Sunt 5.000 de decrete de numiri și demiteri în rândul Parchetelor. (...) Parchetul nu este ceva abstract, Parchetul este ceva compus din oameni.

Dacă în noaptea de mai 2005 dna Monica Macovei a decapitat tot Parchetul din România și a schimbat într-o noapte toată conducerea DIICOT-ului, toată conducerea DNA-ului și toată conducerea Parchetului General, aducând oameni scoși din pălărie, gen Daniel Morar, Codruța Kovesi”, a venit replica ministrului Transporturilor.

Vezi și: Ce spune Șova despre DIVERSIUNEA lui Băsescu cu privire la subiectul Nana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel