Două mișcări strategice decise de PSD în Comitetul Executiv

Liderii social-democrați s-au reunit, joi, într-o ședință a Comitetului Executiv, unde s-au luat două decizii care definesc strategia PSD în lunile rămase până la alegerile prezidențiale. 

Prima dintre ele, și de cel mai mare impact, este cea referitoare la anunțarea unui candidat PSD la președinție tocmai în luna septembrie. Procedând astfel, social-democrații așteaptă rezultatul Congresului PNL din 28 - 29 iunie, care poate aduce schimbări pe scena politică în funcție de cine câștigă șefia PNL. Totodată, până la anunțul din septembrie, negocierile dintre liberali și democrat-liberali vor fi avansat, și, odată cu închegarea unei alianțe poate fi identificat candidatul dreptei, element de care stânga ține cont în calculele sale. 

Premierul Ponta a reiterat că este pregătit să-și asume candidatura la prezidențiale. Dacă va decide sau nu să candideze în septembrie, ambele scenarii sunt de win-win pentru liderul PSD. În cazul în care se va înscrie în cursa pentru Cotroceni, o va face din poziția de favorit, unul care nu mai are nevoie de exerciții de notorietate. Dar răgazul ce se întinde până în septembrie îi permite premierului să renunțe la ideea candidaturii, dacă lucrurile merg prost sau dacă se erodează foarte mult la guvernare. Oricum, Ponta va rămâne prim-ministru până în 2016, deși e posibil să piardă această funcție.

• A doua decizie se referă la mult-anticipatul "jihad" din deconcentrate. Acesta nu va avea loc. Potrivit informațiilor difuzate de presă, Liviu Dragnea s-ar fi angajat că "rade" PNL-ul din astfel de structuri. Mesajul însă pare mai degrabă unul de mobilizare, de impact la nivel simbolic, acel "amin" care trebuia spus pentru a încheia prohodul USL-ului. Surse politice au declarat pentru DC News că social-democrații vor să-i lase pe liberali pe locuri până la Congresul din iunie sau definitiv. Nu va conta afilierea politică a celor din deconcentrate, ci felul cum votează. Mai ales că, cei care tulburau apele și trebuiau schimbați deja au fost înlăturați, tacit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel