EXCLUSIV  Dosarul diaspora, la momentul oportun. Daniel Barbu: Agitație și propagandă pentru 'șeful'

DNA a trimis, luni, Senatului, cererea de urmărire penală pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru de Externe în timpul alegerilor prezidențiale din 2014. În legătură cu votul din diaspora, Titus Corlățean e acuzat de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, a spus la DCNEWS LIVE, că Titus Corlățean este ultimul om la care s-ar putea gândi că ar putea avea probleme de natură judiciară. În plus, el crede că în spatele dosarului s-ar afla chiar președintele Klaus Iohannis, indirect.

"E un om de maximă integritate și, culmea, un om extrem de prudent. Nu e omul măsurilor îndrăznețe despre care să spun că pot fi controversate și pot avea uneori și nuanțe mai în marginea legii. Nu, dimpotrivă! E un om foarte chibzuit care-și calculează foarte bine pașii, se uită în toate textele ca să nu greșească, să aibă întotdeauna o poziție consolidată juridic. E ultimul om la care m-aș putea gândi că ar putea avea probleme de natură judiciară", este de părere candidatul ALDE la Primăria Capitalei.

"Știți cum e, niște buni servitori citesc în priviri, nu trebuie ca șeful să spună 'faceți asta'. Tu știi ce vrea șeful"

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă estimează că acest dosar început de DNA cu privire la votul din diaspora e făcut la dorința președintelui Klaus Iohannis, Daniel Barbu a răspuns: "Știți cum e, niște buni servitori citesc în priviri, nu trebuie ca șeful să spună 'faceți asta'. Tu știi ce vrea șeful. Nu aș vrea ca cineva să creadă că domnul Klaus Iohannis i-a chemat pe cei de la procuratură. Bunul executant citește în privirea șefului, îi ghicește intenția, știe ce-i folosește șefului și pune în operă imediat. Șeful dă din cap a încuviințare și spune 'uite ce echipă bună am, cum înțeleg ei ce trebuie să facă', fără să le spui multe vorbe, uneori chiar păstrând tăcerea".

Momentul oportun

Daniel Barbu a mai spus că votul din diaspora "e utilizabil încă împotriva partidului lui Victor Ponta. De ce acum această speță Titus Corlățean-votul din diaspora? Nu pentru că i-ar păsa cuiva de votul românilor din străinătate, ci pentru că e momentul oportun, la jumătatea campaniei, să le reamintești cetățenilor de pretudindeni, dar mai ales celor din București, unde înțelegem că PSD-ul are o poziție relativ solidă, conduce cu aproape dublul procentelor celorlalte partide, să le reamintim cetățenilor cât de rău e PSD-ul sau cum a călcat în picioare cetățenii. E clar o operațiune de propagandă. Agitație și propagandă!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel