Dosarul "Case pentru generali": Dobrițoiu, trimis în judecată

Corneliu-Dobritoiu
Corneliu-Dobritoiu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au trimis în judecată unsprezece persoane, care au deținut funcții de conducere în Ministerul Apărării Naționale, în legătură cu achiziționarea unor locuințe de serviciu la preț subvenționat. Corneliu Dobrițoiu se numără printre persoanele trimise în judecată în dosarul "Case pentru generali". 

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a fost trimis, miercuri, în judecată. El este acuzat de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Traian Pigui, pe atunci șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN, s-a implicat în atribuirea, în mod nelegal, de locuințe la preț subvenționat pentru cadre militare cu funcții de conducere în MApN. El i-a indus în eroare pe membrii comisiilor de auditare formate în vederea vânzării în regim subvenționat a acestor locuințe, cumpărătorii depunând la dosar acte false.

Cei care au beneficiat de cumpărarea caselor la preț subvenționat sunt, potrivit Lumea Justiției: Șerban Floarea, Dobrițoiu Corneliu, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe, Gonciaruc Gheorghe, Vizitiu Ionel, Duță Corneliu și Matei Mihaela. Aceștia și-au cumpărat locuințele la preț subvenționat, deși dețineau una, două sau chiar trei proprietăți personale.

Inculpatul Dobrițoiu Corneliu a consemnat la dispoziția organului judiciar suma reținută ca prejudiciu în sarcina sa, respectiv 15.846,7 de lei. Astfel, s-a dispus ridicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile, care fusese instituit în cursul urmăririi penale.

Prejudiciul depășește un milion de lei. Dosarul a fost înaintat către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel