Urmărește emisiunea live


Dosare magistrați la DNA. Chirieac: ”Lumea a fost surprinsă. Toader a tăiat capul sistemului”

DNA păstrează la sertar sute de dosare cu magistrați. Din 300 de cauze sunt 6 suspecți și doar doi inculpați, a anunțat, în urmă cu ceva timp, Călin Nistor, adjunctul șefului DNA.

Pentru că sunt câteva lucruri în discuție, în acest moment, legat felul cum sunt tratatea dosarele și de felul cum sunt delegați, detașați, oamenii la DNA, analistul Bogdan Chirieac a avut o intervenție, sâmbătă, la Antena 3:

”Constatăm că este absolut justificată Secția Specială de anchetarea magistraților de la Parchetul General, tocmai pentru a consolida independența magistraților. Aveai situații în care DNA avea dreptul să ancheteze numai magistrați... și magistrații respectivi erau în instanță și judecau. Deci DNA-ul, avocatul statului, avea un dosar în buzunar. Ceea ce nu mai are de-a face cu independența justiției. Din 300 de dosare, de ce sunt ținute? De ce nu sunt închise? Am văzut în timpul războiului româno-român faza cumplită 2014-2015, când plângeri importante, de exemplu de Elena Udrea, au fost soluționate în 24 de ore. Deci de ce să ții un dosar deschis cu un magistrat? Ca să-l șantajezi? Cum se justifică asta?”, a spus Chirieac în intervenția sa telefonică.

Curățenie în sistem

”E nevoie de o voință politică foarte puternică pentru a face curățenie în sistem. De o voință politică de fier! Anunți, spui ce faci, iei măsurile în mod transparent și, sigur, poți să ajungi la un rezultat. Oricum a făcut o minune Tudorel Toader care a tăiat capul sistemului cu Cartea de Drept, ceea ce nimeni nu credea. Dar în spatele său nu se află o voință politică solidă. S-a aflat doar Cartea de Drept și lumea a fost atât de surprinsă că un asemenea atac ar putea schimba ceva încât nu s-a apărat cum trebuie. Că, altminteri, pe un om ca Tudorel Toader, care nu este parlamentar, nu este nimic, îl luau la 6 dimineața. Absolut nevinovat! Și-l luau la 6 dimineața! Părea inofensiv. De ce? Pentru că omul știe carte. Ori în România, în ultimii ani, mulți oameni fără școală, sau cu școala făcută la FF (fără frecvență), au luat deciziile în România și se vede acest lucru”, a explicat analistul Bogdan Chirieac.

Vezi și: Camelia Bogdan, plângeri penale. Chirieac: ”Sistemul rezistă. Niște oameni răi...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel