Dosar RCS & RDS. Dan Voiculescu achitat. Directorul Antena, condamnat cu executare. Camelia Voiculescu, pedeapsă cu suspendare

Justitia
Justitia

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat miercuri sentinţa definitivă în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, în care sunt inculpaţi fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu, omul de afaceri Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu. 

Fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat miercuri de ÎCCJ la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de şantaj. 

Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la şantaj, cu un termen de încercare de 3 ani şi şase luni. 

Totodată, Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, a primit doi ani cu suspendare şi efectuarea a 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Antena TV Group a primit o amendă penală de 200.000 lei. 

Tot în acest dosar, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la şantaj. 

De asemenea, instanţa supremă a mai decis achitarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi a societăţilor SC Intact Publishing şi SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de şantaj şi complicitate la şantaj în formă continuată. 

Instanţa a mai dispus ca decizia să fie publicată pe Antena 1, de zece ori, timp de o lună, în intervalul ora 18,00 - 20,00, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel