Dosar Mineriada 1990. Miron Cozma, scandal la Tribunal: „Nu mi-e frică de pușcărie!"

Dosarul „Mineriadei 1990", în care sunt judecați Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu și fostul lider al minerilor, Miron Cozma a fost dezbătut joi, 29 martie, de Înalta Curte de Casație și Casație, la Tribunalul București. 

Ion Iliescu a fost marele absent, iar Miron Cozma a făcut scandal pe scările Tribunalului București, după ce a fost huiduit de mai multe persoane.

Fostul lider al minerilor a declarat că nu-i este frică de pușcărie  și-a adus aminte despre isprăvile din perioada în care a stat în detenție, când „nimeni nu mișca" în fața lui.

„Mie nu îmi este frică de puşcărie. Am stat 11 ani în puşcărie şi nu a mişcat nimeni în faţa mea. Vă aduceţi aminte că am făcut concert la Rahova cu BUG Mafia... Am bătut 20.000 de miliţieni la Costeşti cu 7.000 de mineri. Victor Ciorbea a disponibilizat 30.000 din armata mea de 43.000 de mineri din Valea Jiului. Am rămas cu 13.000 şi au crezut că m-au învins. Am luat 7.000 de mineri şi am bătut 20.000 de poliţişti şi jandarmi. Scrie în rechizitoriu", a declarat Miron Cozma.

Tergiversare pentru Iliescu

Miron Cozma a mai spus că intenția celor din justiție este să tergiverseze procesul, pentru ca Ion Iliescu și Petre Roman să nu mai apuce să intre la pușcărie.

„Acest proces se vrea tergiversat, probabil să moară Iliescu. Sau să mai dispară şi Petre Roman, să îşi ia elan în ţările spaniole. Au apărut mii de părţi civile. Pe motivaţia asta să vedeţi cât se va întinde procesul. O să dureze, dacă se va judeca vreodată, cel puţin 10 ani, pe motivaţia că vor fi audiate victimele şi se va întinde la nesfârşit. Eu vreau adevărul", a declarat Miron Cozma.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel